ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία πήραν οι ύποπτοι για «εγκληματική οργάνωση» παράγοντες του ποδοσφαίρου

Προθεσμία πήραν οι ύποπτοι για «εγκληματική οργάνωση» παράγοντες του ποδοσφαίρου

Προθεσμία για τις 15 Σεπτεμβρίου πήραν τελικά και τα έντεκα πρόσωπατου χώρου του ποδόσφαιρου, τα οποία είχαν κληθεί σήμερααπό τον αθλητικό εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα,με την ιδιότητα του υπόπτου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο πλαίσιο της έρευνας τόσο για τον τρόπο κλήρωσης των διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και για τον τρόπο κατάρτισης των πινάκων διαιτησίας.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο κ. Κορέας είναι να διαπιστωθεί η ενδεχόμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία κ.ά.

Οι μέχρι στιγμής ύποπτοι, που κλήθηκαν και εμφανίστηκαν δια των συνηγόρων τους στον εισαγγελέα, για τη διάπραξη αδικημάτων ανέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες στους 11, ανάμεσά στους οποίους παράγοντες ποδοσφαιρικών σωματείων και διαιτητές. Στον εισαγγελέα εμφανίστηκαν οι συνήγοροι τους καθώς οι ύποπτοι έχουν κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις προκειμένου μετά τις εξηγήσεις που θα δώσουν να αποφασιστεί αν θα τους απαγγελθεί ή όχι κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει ήδη δοθεί πράσινο φως από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, έπειτα από σχετική πρόταση του εισαγγελέα, για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκόμενων προσώπων προς διευκόλυνση του εισαγγελικού έργου. Ειδικότερα, με το βούλευμά τους (υπ’ αριθμ. 1921/2014) τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επιτρέπουν στον κ. Κορέα να αξιοποιήσει κάθε επιβαρυντικό στοιχείο για «τη διακρίβωση της συνολικής εγκληματικής συμπεριφοράς των εμπλεκόμενων».