ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Νεκρή ηλικιωμένη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (vid)

Κομοτηνή: Νεκρή ηλικιωμένη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (vid)

Τη ζωή της από το Ιό του Δυτικού Νείλου έχασε μία ηλικιωμένη γυναίκα από την Κομοτηνή, η οποία ήταν ένα από τα συνολικά επτά επιβεβαιωμένα, μέχρι στιγμής, κρούσματα στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Πρόκειται για μια ηλικιωμένη η οποία ωστόσο δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και η οποία προσβλήθηκε από τον ιό και μετά από μερικές ημέρες νοσηλείας κατέληξε στο Νοσοκομείο. Μέσα στο 2013 σημειώθηκαν συνολικά τρεις θάνατοι από τον ιό στην Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία κατέγραψε ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που μετά την επαφή τους με τον ιό περιήλθαν σε περιπέτειες με την υγεία τους, έμειναν ανάπηροι ή αντιμετώπισαν σοβαρές δυσκολίες στον να επανέλθουν πλήρως στην αρχική τους φυσική κατάσταση.

Άξιο αναφοράς άλλωστε το γεγονός πως τόσο η Ξάνθη όσο και η Καβάλα συμπεριλαμβάνονται εδώ και μήνες στη λίστα με τις περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης του ιού.

Συνολικά 7 άτομα στην ΑΜΘ

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 7 κρούσματα του Ιού στην Περιφέρεια ΑΜΘ, εκ των οποίων το ένα στην Ξάνθη, σε ασθενή που εισήχθη με τα συμπτώματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Παθολογική Κλινική και τα υπόλοιπα έξι στην Κομοτηνή. Πιο συγκεκριμένα, κατεγράφησαν τέσσερα κρούσματα εντός της πόλης της Κομοτηνής, ένα στον Ίασμο και ένα στην περιοχή της Μαρώνειας ενώ αξίζει να αναφερθεί πως και τα έξι εκδηλώθηκαν από το κεντρικό νευρικό σύστημα των ασθενών, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά.

Πηγή: thrakitoday.com

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΘ: Αποκλεισμένο το κέντρο της Θεσσαλονίκης (pics)

Τουρκική ασέβεια: Κάνουν ταβέρνα στα κατεχόμενα το σπίτι της Τιτίνας Λοϊζίδου!

Σφακιά: Δεν φαντάζεστε τι έπιασε ο ψαράς… (pic)

ΔΕΘ: Οι πρώτες εικόνες από την άδεια Θεσσαλονίκη