Σε εξέλιξη οι έρευνες για την καταγγελία Ψινάκη - Βρέθηκε εξωτερικός σκληρός

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την καταγγελία Ψινάκη - Βρέθηκε εξωτερικός σκληρός

Ύστερα από την απολογία του Ηλία Ψινάκη στη ΓΑΔΑ η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ύστερα από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διερευνεί την υπόθεση.

Η υπόθεση έχει να κάνει με το σβήσιμο αρχείων που περιείχαν στοιχεία οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Μαραθώνα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μια μέρα πριν αναλάβει ο κ Ψινάκης δήμαρχος.

Σύμφωνα με την καταγγελία τα ψηφιακά έγγραφα διαγράφηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διατηρήθηκαν αντίγραφά τους σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης (USB sticks), αντίγραφα των οποίων όμως δεν παραδόθηκαν όπως θα έπρεπε σε υπάλληλο του Δήμου.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ενημερώθηκε άμεσα και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης (10-09-2014) νομότυπες αστυνομικές έρευνες στα σπίτια πέντε ατόμων.

Από τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και 4 φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB sticks), που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους.

Το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Απολογείται στη ΓΑΔΑ ο Ψινάκης