ΕΛΛΑΔΑ

Την ενοχή 2 Χρυσαυγιτών για την επίθεση στο Στέκι «Αντίπνοια» ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή 2 Χρυσαυγιτών για την επίθεση στο Στέκι «Αντίπνοια» ζήτησε η εισαγγελέας

Να κριθούν ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας για τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και εμπλέκονται στην αιματηρή επίθεση στο Στέκι "Αντίπνοια" στα Κάτω Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008.

Από την επίθεση των Χρυσαυγιτών τραυματίστηκαν ένας Έλληνας και ένας Ισπανός.

Η εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν ένοχοι και για παράνομη οπλοχρησία οπλοφορία χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε κατά την εισήγησή της:

Η ομάδα των 20 ατόμων ανάμεσά τους και οι κατηγορούμενοι, "ήταν προκλητικά οργανωμένοι, εξοπλισμένοι με σκεπάρνια και μαχαίρια και εισέβαλαν στην αίθουσα όπου όλοι οι άλλοι αμέριμνοι έκαναν μάθημα. Ο χώρος έγινε μια λίμνη αίματος και έγινε αγνώριστος, δεν είναι υπερβολή να πω ότι επρόκειτο για μια άνανδρη εισβολή. Μπορεί να μην χτύπησαν τις γυναίκες αλλά χτύπησαν άοπλους ανθρώπους.

Όλα έγιναν γης μαδιαμ σε κλάσματα δευτερολέπτου. Λειτούργησαν αστραπιαία με επιμερισμό ρόλων. Και οι δύο κατηγορούμενοι άλλωστε, αναγνωρίστηκαν από τους επιτιθέμενους.

Δεν βρέθηκαν άσχετα στο σημείο σύλληψης και εκείνος που δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει λόγο να φεύγει σαν κυνηγημένος και να κρύβεται. Και το λέω αυτό γιατί παίχτηκε ένα παιχνίδι στη διαδικασία του αυτοφώρου. Αυτός που είναι καθαρός και αθώος εμφανίζεται να τον δουν για να καταδείξει την αθωότητά του. Αντίθετα λιποτάκτησαν την ώρα της δίκης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας.

Το πρώτο πράγμα που τους μαθαίνουν στη Χρυσή Αυγή, από όσα έχουμε μάθει είναι ο οπλισμός, αποκλείεται να μην τους είχαν πει ότι απαγορεύεται να κρατάνε όπλα πάνω τους".

Απολογούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Μάλιστα, ο πρώτος κατηγορούμενος ανέφερε ότι είχε κατέβει υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στις δημοτικές εκλογές του 2009, ενώ τα όπλα που βρέθηκαν πάνω τους κατά τη σύλληψή τους, υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συμβάν.

Διαβάστε επίσης:

Π. Κουρουμπλής: Να παρέμβει ο εισαγγελέας για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια