Αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Χαμηλό το ενδιαφέρον των καταναλωτών παρά τη μείωση του ειδικού φόρου

Στις 15 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με τους καταναλωτές να μην δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής για παραγγελίες, παρά τη μείωση της τιμής.

Το πετρέλαιο, μετά και τη μείωση του ειδικού φόρου και με βάση τη συνεχιζόμενη πτωτική τάση των διεθνών τιμών, αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα των 1,07 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,25 ευρώ πέρυσι.

Για όσους δικαιούνται επίδομα, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 0,72 ευρώ το λίτρο (με πλαφόν κατανάλωσης), έναντι 0,90 ευρώ την προηγούμενη χρονιά.
Πάντως, παρά τη μείωση των τιμών σε σύγκριση με πέρυσι, στελέχη του χώρου κρατούν… μικρό καλάθι.

Έρευνες αγοράς που έχουν στα χέρια τους δείχνουν ότι, παρά τη μείωση του φόρου αλλά και την πτωτική τάση των διεθνών τιμών, το ενδιαφέρον των καταναλωτών παραμένει χαμηλό και δεν περιμένουν παρά 10% αύξηση πωλήσεων σε σχέση με την περσινή σεζόν.

«Η διάθεση ξεκινά με τις καλύτερες δυνατές τιμές»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας βενζινοπωλών, Δημήτρης Μακρυβέλιος, η διάθεση προς τους καταναλωτές του πετρελαίου θέρμανσης αρχίζει «με τις καλύτερες δυνατές τιμές».

Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ καλή την χρονική συγκυρία για τους καταναλωτές, καθώς επωφελούνται και από την μείωση των διεθνών τιμών.

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: Εν αναμονή των διορθωμένων εκκαθαριστικών