Ετοιμάζουν φόρο 15 έως 20 ευρώ ανά επιβάτη στα αεροδρόμια

Ετοιμάζουν φόρο 15 έως 20 ευρώ ανά επιβάτη στα αεροδρόμια
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με πρόσχημα τα έργα αναβάθμισης οι ιδιώτες που θα εκμεταλλεύονται τα αεροδρόμια θα ζητήσουν και επιπλέον επιβάρυνση από τους καταναλωτές – Θα πάρουν τα αεροδρόμια για 30 έως 50 χρόνια και δεν θα επενδύσουν ούτε σεντ

Άλλη μια επιτυχία της «κυβέρνησης» έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών η κυβέρνηση όχι μόνο θα παραχωρήσει την εκμετάλλευση των αεροδρομίων σε ιδιώτες για 50 χρόνια, αλλά οι ιδιωτικοί όμιλοι που θα τα αναλάβουν δεν θα βάλουν «δεκάρα τσακιστή» από την τσέπη τους για τα έργα υποδομών. Κοινώς, η πώληση των αεροδρομίων θα στηριχθεί στις… πλάτες των επιβατών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «μαγειρεύεται» κεφαλικός φόρος από 14,5 έως και 20 ευρώ ανά επιβάτη, κατά τα πρότυπα του «σπατόσημου», μέσω της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων από το ΤΑΙΠΕΔ. Οι ιδιωτικοί όμιλοι που θα τα αναλάβουν θα τα εκμεταλλεύονται για 30 έως 50 χρόνια.

Περιφερειακό «σπατόσημο», προφανώς για τη χρηματοδότηση των έργων αναβάθμισης, προβλέπουν τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για τη δήθεν ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Έγκυρη πηγή ανέφερε στην «Εφ.Συν.» ότι με βάση τα… ψιλά γράμματα της διακήρυξης του διαγωνισμού θα επιβάλλεται «κεφαλικός φόρος» 14,5 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη για τα πέντε χρόνια που προβλέπεται η περίοδος κατασκευής, ο οποίος στη συνέχεια θα μονιμοποιηθεί και θα αυξηθεί στα 20 ευρώ!

grafima-aerodromio

Οι όμιλοι που θα αναλάβουν τα περιφερειακά αεροδρόμια θα πάρουν την εκμετάλλευση για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης της σύμβασης για άλλη μια δεκαετία. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χρόνος θα αυξηθεί στα 50 χρόνια και η υποχρέωση ολοκλήρωσης των επενδύσεων, που υπολογίζονται σε 250-300 εκατ. ευρώ, «ξεχύλωσε» από τα τρία στα πέντε χρόνια, μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Αν το ρεπορτάζ της εφημερίδας αποδειχθεί αληθές και δεν διαψευστεί από την κυβέρνηση, τότε θα μιλάμε για άλλη μια «αναπτυξιακή επιτυχία» της κυβέρνησης Σαμαρά.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνούν τη χώρα με επικοινωνιακά τρικ!

PHOTO GALLERY