Συγκέντρωση υπέρ των Κούρδων του Κομπάνι στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση υπέρ των Κούρδων του Κομπάνι στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Κούρδους μαχητές που αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις να κρατήσουν υπό την κατοχή τους το Κομπάνι, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση ανέλαβαν η Επιτροπή των κουρδικών πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, ο Ελληνοκουρδικός σύνδεσμος φιλίας και συνεργασίας, η Κουρδική κοινότητα στην Ελλάδα και επιτροπές και οργανώσεις συμπαράστασης στον Κουρδικό λαό.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, τονίζεται πως ζητούν από τα πολιτισμένα κράτη να επέμβουν και να δράσουν υπέρ του Κομπάνι, πριν οι τζιχαντιστές το καταλάβουν και είναι αργά (εννοούν τη σφαγή των αμάχων που θα ακολουθήσει).

«Ζητάμε να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος, ώστε να μπορεί να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια και, συγχρόνως, να μπορούν να μεταφέρονται οι τραυματίες μαχητές σε νοσοκομεία εκτός Συρίας. Σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας. Να δείξουμε, όλοι μαζί, ότι ο ελληνικός λαός πάντα συμπαραστέκεται σε αυτούς που πολεμάνε για το δίκιο και την ελευθερία. Να δείξουμε τη στήριξήμας στον λαό του Κόμπανι, ενός νέου Μεσολογγίου στο Κουρδιστάν, για να αντέξει και να νικήσει. Το Κόμπανι μας χρειάζεται όλους!», αναφέρεται ακόμη.

Να σημειωθεί πως θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την Βουλή.

Διαβάστε όλα τα νέα για την μάχη του Κομπάνι εδώ