Στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Τετάρτη

Στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Τετάρτη

Με υπομονή πρέπει να «οπλιστεί» την Τετάρτη το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, καθώς οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. αναμένεται να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16.00 το απόγευμα.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι παρά τις κυβερνητικές «ιστορίες επιτυχίας» για αποδέσμευση από τα μνημόνια και άλλα τινά, «η μνημονιακή πολιτική της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων συνεχίζεται με απόλυτη συνέπεια».

Σύμφωνα με τα σωματεία, «σε αυτό το πλαίσιο, παρότι εξαντλήσαμε όλες τις προσπάθειες διαλόγου η κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ μας κάνουν "μπαλάκι" και αρνούνται, με διάφορα προσχήματα, να συζητήσουμε και να υπογράψουμε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» και εκτιμούν πως στόχος είναι η πλήρης ισοπέδωση δικαιωμάτων και αποδοχών σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, με ατομικές συμβάσεις ή άλλα εφευρήματα.

Έτσι, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας για τέσσερις ώρες την Τετάρτη, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την ασφάλεια των συγκοινωνιών, «που τίθενται σε κίνδυνο από την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την υπερεργασία και την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση», τις δημόσιες και φθηνές αστικές συγκοινωνίες και την υπογραφή νέας ΣΣΕ για εργασία με αξιοπρέπεια.

Διαβάστε επίσης:

Έθαψε και «έχτισε» τη μητέρα της κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού της (pics)