Θεσσαλονίκη: Για κακούργημα κατηγορείται ο γιατρός που πήρε «φακελάκι»

Θεσσαλονίκη: Για κακούργημα κατηγορείται ο γιατρός που πήρε «φακελάκι»

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του γιαατρού που συνελήφθη, κατηγορούμενος ότι απαίτησε και έλαβε «φακελάκι» 50 ευρώ από ασθενή προκειμένου να πραγματοποιήσει επέμβαση ρουτίνας.

Το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται είναι δωροληψία κατ' επάγγελμα. Ο 64χρονος γιατρός παραπέμφθηκε σε ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Μέχρι την απολογία του ο γιατρός θα παραμείνει κρατούμενος.

Η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, υπηρεσία στην οποία κατέφυγε προηγουμένως η ασθενής, καταγγέλλοντας την χρηματική αξίωση του γιατρού. Ακολούθησε επιχείρηση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που συνέλαβαν το γιατρό επ' αυτοφώρω στο γραφείο του με το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Από το ίδιο σημείο κατασχέθηκαν ένας φάκελος που περιείχε το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ, όπως επίσης χειρόγραφες σημειώσεις.

Η ίδια ασθενής φέρεται να κατήγγειλε στους «αδιάφθορους» αστυνομικούς δύο ακόμη περιπτώσεις, κατά τις οποίες, ο ίδιος γιατρός αξίωσε «φακελάκι» από ασθενή του για να πραγματοποιήσει επέμβαση στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Σύλληψη αλλοδαπού για οπλοκατοχή

ΔΣΑ: Να συσταθεί επιστημονική επιτροπή διεκδίκησης των μαρμάρων του Παρθενώνα

Αντισυνταγματική η έφοδος του ΣΔΟΕ σε σπίτια φορολογούμενων

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού (pics)