Κατερίνη: Αγνοείται αλλοδαπός στον Όλυμπο

Κατερίνη: Αγνοείται αλλοδαπός στον Όλυμπο

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των Αρχών για τον εντοπισμό και διάσωση 24χρονου αλλοδαπού που αγνοείται στον Όλυμπο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που συμμετέχει στις έρευνες, ο 24χρονος, γερμανός υπήκοος μαζί με την μητέρα του ξεκίνησαν περπατώντας, μέσω μονοπατιού, να κατεβούν από τα Πριόνια του Ολύμπου στο παλιό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Κάποια στιγμή, η μητέρα έχασε τα ίχνη του γιου της που προπορευόταν, γύρισε πίσω στα Πριόνια, απευθύνθηκε για βοήθεια στο καταφύγιο και έτσι ενημερώθηκαν οι Αρχές ότι αγνοείται ο 24χρονος.
Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, στη οποία παίρνει μέρος δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου, με τρία άτομα που φέρουν τον αναγκαίο διασωστικό εξοπλισμό. Στις έρευνες συμμετέχει επίσης η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με δύο άτομα, ενώ καθ'οδόν από τη Θεσσαλονίκη είναι ακόμη πέντε άτομα.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Αλέξανδρος Λιάμος, οι έρευνες για τον 24χρονο που αγνοείται στο μονοπάτι Ε4 ξεκίνησαν μετά τις 4 το απόγευμα. Ο κ. Λιάμος σημείωσε ότι ο 24χρονος έχει μαζί του τρόφιμα, νερό καθώς και ρούχα.
Το έργο των ομάδων διάσωσης δυσχεραίνει η πυκνή βλάστηση της περιοχής και το γεγονός ότι έχει νυχτώσει.

Διαβάστε επίσης: 

Ζητούν από το ορφανοτροφείο Χαλκίδας... 30.000 ευρώ για ΕΝΦΙΑ

Πάτρα: Αθώος ο κυνηγός που εκτέλεσε σκύλο!

Έστειλαν ΕΝΦΙΑ για την Αρχαία Ολυμπία!