Κρούσμα φυματίωσης στο Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας

Κρούσμα φυματίωσης στο Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας

33χρονος Πακιστανός μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

-Ένωση Αστυνομικών: "ωρολογιακή υγειονομική βόμβα τα αστυνομικά τμήματα και οι χώροι προαναχωρησιακής κράτησης"

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα φυματίωσης σε 33χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, κρατούμενο στο Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αλλοδαπός διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής Σισμανόγλειο/Αμαλία Φλέμιγκ ΝΠΔΔ, όπου και νοσηλεύεται, ενώ άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η κατάσταση της υγείας του.

Για το περιστατικό που έχει σημάνει «συναγερμό» στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ενεργό κρούσμα, ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Άμεσα εμβολιάστηκαν οι επτά συγκρατούμενοι του Πακιστανού, ενώ από τις εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως δεν έχουν μολυνθεί με φυματίωση. Ωστόσο, εμβόλιο αναμένεται να χορηγηθεί και σε αστυνομικούς που ήρθαν σε επαφή με τον 33χρονο.

Ένωση Αστυνομικών: "υγειονομική βόμβα τα Αστυνομικά Τμήματα"

Η περίπτωση του αλλοδαπού, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν αστυνομικοί. Σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα θετικοί στον ιό της φυματίωσης, αλλά όχι νοσούντες, έχουν εντοπισθεί και αστυνομικοί στο τμήμα Κάτω Πατησίων.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής σε ανακοίνωση που εξέδωσε αφορμή το περιστατικό, έκανε λόγο για Αστυνομικά Τμήματα και χώρους προαναχωρησιακής κράτησης, που λειτουργούν ως υγειονομικές βόμβες, οι οποίες μάλιστα είναι έτοιμες να εκραγούν

"Έχουμε κατά καιρούς τονίσει με όλους τους τρόπους ότι τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι φυλακές ψυχών και ούτε χώροι κράτησης ακόμα και ποινικών κρατουμένων για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έχουμε επισημάνει ότι οι χώροι των αστυνομικών καταστημάτων έχουν ορισμένες αντοχές και συγκεκριμένη επάρκεια κράτησης ανθρώπων, η οποία όμως συνεχώς υπερβαίνεται.

Δώσαμε επίσης έμφαση, ακόμα και στις πρόσφατες συναντήσεις μας με τους επικεφαλής της Φυσικής Ηγεσίας, στην επιτακτική ανάγκη για υγιεινή και καθαριότητα στους παραπάνω χώρους. Δυστυχώς όμως κανένα αποτέλεσμα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!" αναφέρουν στην ανακοίνωση και καταλήγουν:

"Οι Αστυνομικοί αποτελούν για ορισμένους αναλώσιμο είδος. Δυστυχώς ο εχθρός για την υγεία μας και τις ζωές μας δεν είναι πλέον ante portas αλλά έχει βρει ήδη την κερκόπορτά του".

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Όλος ο κόσμος μιλάει για την Περσεφόνη και το μυστικό της