Κέρκυρα: Αντιπροσωπεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης

Κέρκυρα: Αντιπροσωπεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης

Στην Κέρκυρα βρίσκεται από σήμερα και έως τις 23 Οκτωβρίου κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. προκειμένου να πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης των κατοίκων και των επαγγελματιών υγείας του νησιού, για τη λεπτοσπείρωση.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Ζάκυνθος, είναι τα νησιά με τους μεγαλύτερους δείκτες συχνότητας κρουσμάτων.

Κλιμάκιο επιστημόνων του Γραφείου Ζωονόσων του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης και του Γραφείου Περιβαλλοντικής Υγείας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με τη συμμετοχή του ομότιμου καθηγητή Βακτηριολογίας, Παρασιτολογίας, Ζωονόσων και Γεωγραφικής Ιατρικής Ι. Τσελέντη βρίσκονται στο νησί.
Την ερχόμενη Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, συνάντηση ενημέρωσης για το κοινό και τους τοπικούς παράγοντες με θέμα «Λεπτοσπείρωση: Πρόληψη και Αντιμετώπιση» ενώ την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των επαγγελματιών υγείας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γ.Ν. Κέρκυρας, με θέμα «Πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση της Λεπτοσπείρωσης στην Ελλάδα».

Τέλος, το κλιμάκιο θα προχωρήσει, σε επιτόπια επιδημιολογική και περιβαλλοντική διερεύνηση, καθώς και σε παρεμβάσεις πεδίου κατά προτεραιότητα σε περιοχές όπου το νόσημα εμφανίζει μεγαλύτερη επίπτωση.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσμα φυματίωσης στο Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας