Κρήτη: Τέλος τα παιχνίδια για τον Σήφη – Επιστρέφει ο Μπεχρά

Κρήτη: Τέλος τα παιχνίδια για τον Σήφη – Επιστρέφει ο Μπεχρά

Εδώ και αρκετούς μήνης ο διάσημος κροκόδειλος της Κρήτης κάνει ανενόχλητος βόλτες στα νερά του Φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο – Ακόμα και ο Μπεχρά τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Σήφη

Πλέον η ιστορία έχει κουράσει τους ειδικούς καθώς και τους θηρευτές που θέλουν να τελειώνουν με το κεφάλαιο «σύλληψη του Σήφη» μέχρι το τέλος του μήνα.

 «Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η ιστορία. Σε λίγο καιρό θα χειμωνιάσει για τα καλά και θα είναι αδύνατο να πλησιάσουμε την λίμνη και τον κροκόδειλο. Γι’ αυτό και μέχρι τέλος του μήνα θα τον έχουμε πιάσει», επεσήμανε στο cretapost ο διευθυντής διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

Παραμερίζονται τα δολώματα – Επιστρέφει ο  «κροκοδειλάκιας» Ολιβιέ Μπεχρά

Από τις 29 Αυγούστου που έφυγε από τη Κρήτη ο διάσημος γητευτής των κροκοδείλων, Ολιβιέ Μπεχρά, οι ειδικοί άλλαξαν το μενού στον Σήφη σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβαν.

«Θα πρέπει να αλλάζουν κάθε δύο με τρεις ημέρες τα δολώματα και να μην χρησιμοποιούνται κοτόπουλα αλλά πιο ζουμερά κρέατα όπως π.χ. συκώτι», είχε πει τότε ο κ. Μπεχρά στους εμπλεκόμενους φορείς.

Οι οδηγίες ακολουθήθηκαν κατά γράμμα ενώ έφτιαξαν και πλεούμενες παγίδες που ήταν ακόμα πιο ελκυστικές.

Ωστόσο, ακόμα και με αυτά τα μέτρα που πήραν ο Σήφης παρέμεινε… φυγάς.

Πλέον αποφασίστηκε οι παγίδες να φύγουν…

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπεχρά έκανε τρεις προσπάθειες για να πιάσει τον Σήφη και μάλιστα ήταν ο μόνος που έφτασε πολύ κοντά στην… επιτυχία.

Πηγή: cretapost.gr