Κατά 16% μειώθηκαν οι πυρκαγιές τη φετινή χρονιά

Κατά 16% μειώθηκαν οι πυρκαγιές τη φετινή χρονιά

Σύμφωνα με τον απολογισμό που παρουσίασε στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργο Διδασκάλου, ο συντονιστής Επιχειρήσεων Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων, υποστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς, μειώθηκαν κατά 16% οι πυρκαγιές τη φετινή αντιπυρική περίοδο στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, στην αντιπυρική περίοδο για το έτος 2014 υπήρξε μείωση του αριθμού των πυρκαγιών κατά 16% σε σχέση με το 2013 και 26% συγκριτικά με το 2012, ενώ οι καμένες εκτάσεις ήταν κατά 34% λιγότερες από πέρυσι και 88% λιγότερες από το 2012.

Αναλυτικότερα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπήρξε μείωση των πυρκαγιών κατά 41% και μείωση των καμένων εκτάσεων κατά 64%.

Αντίθετα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπήρξε αύξηση των πυρκαγιών κατά 20%, αλλά μείωση των καμένων εκτάσεων κατά 16.5%.

Στα Ιόνια Νησιά υπήρξε μείωση των πυρκαγιών κατά 48% και μείωση των καμένων εκτάσεων κατά 37%.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου, δήλωσε με αφορμή την παρουσίαση των στοιχείων, ότι «η σημαντικότατη μείωση των πυρκαγιών και κυρίως των καμένων εκτάσεων, δείχνει το υψηλό επίπεδο των υπηρετούντων στον μηχανισμό πυρόσβεσης, αλλά και την αποτελεσματικότητα του νέου σχεδιασμού που εφαρμόστηκε φέτος».

Αναφερόμενος ο Γιώργος Διδασκάλου στο έργο των πυροσβεστών, τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι και αυτή τη χρονιά υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις σε εναέρια μέσα και λιγότερες δαπάνες για τον υπόλοιπο εξοπλισμό, η αφοσίωση στο καθήκον, η γνώση και η υψηλή τεχνική κατάρτιση των πυροσβεστών μας, απέδωσε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης: 9.000 αιτήσεις σε τρεις ώρες

Εύβοια: Συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι για κλοπή σε super market

Αττική: 58χρονος αποπειράθηκε να πουλήσει άμφια του 15ου αιώνα(pics)

ΣτΕ: Να συνεχιστούν τα έργα κατασκευής της χωματερής στο Γραμματικό Αττικής

Σχεδιάζεται εστιατόριο που θα έχει υπαλλήλους μόνο άτομα με αναπηρία