Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών από την ισχυρή νεροποντή

 Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών από την ισχυρή νεροποντή

Καταγραφή των ζημιών πραγματοποιούν από το πρωί του Σαββάτου (25/10) τα συνεργεία των Δήμων και των συναρμοδίων υπηρεσιών στο Περιστέρι, τη Νίκαια και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τη χθεσινή νεροποντή.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Σεραφείμ Τσόκας, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι στο γκαράζ του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, σημειώνοντας ότι προβλήματα (ανάμεσά τους και ζημιές σπιτιών) σημειώθηκαν σε 10 δήμους, ενώ έχουν παρασυρθεί από τα νερά 250 με 300 αυτοκίνητα.

Όπως υπογράμμισε «μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 14 εκατοστά νερού, ενώ αν έβρεχε όλη ημέρα υπό κανονικές συνθήκες το ύψος της βροχής θα έφθανε μόλις τα 5 εκατοστά».

Την ίδια ώρα πάντως υπήρξαν 850 κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων, ενώ «μέχρι τις 15:00 του Σαββάτου τα 80 συνεργεία της θα έχουν αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά», σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή του Σώματος, Δημοσθένη Αναγνωστάκη.

Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δήμαρχοι Περιστερίου και Ίλιον, κύριοι Α. Παχατουρίδης και Ν. Ζενέτος, παρείχαν το βράδυ προσωρινή στέγαση σε τρείς τέσσερις οικογένειες που χρειάστηκαν βοήθεια.

Σύμφωνα με τον κύριο Παχατουρίδη το πρόβλημα προκλήθηκε πέραν του όγκου της βροχής και σε δύο παλιά σπίτια που έχουν κτιστεί σε λάθος σημείο. «Με τα σπίτια αυτά έχει υπάρξει ξανά πρόβλημα τρεις φορές στο παρελθόν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κύριος Ζενέτος είπε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί με το αντιπλημμυρικό της οδού Καλπακίου που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής, προσθέτοντας μάλιστα πως αν είχαν προχωρήσει τα έργα 200 μέτρα περισσότερο δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα από τη χθεσινή ισχυρή νεροποντή.

Διαβάστε ακόμα:

Σκηνικό χάους στην Αττική από την κακοκαιρία

Ίλιον: Καμία αναφορά για εγκλωβισμένους στο υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ