Συναγερμός στο Πύθιο λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων

Συναγερμός στο Πύθιο λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων

Συναγερμός επικρατεί στο Πύθιο και άλλες περιοχές του Έβρου για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, μετά την κακοκαιρία που έπληξε κατά το Σαββατοκύριακο τη γειτονική Βουλγαρία.

 

Το πρωί της Τρίτης (28/10/2014), η στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου υπερέβη κατά 15 εκατοστά το όριο συναγερμού, φθάνοντας τα 5,85 μέτρα με τις τοπικές Αρχές να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που υπάρξουν ρήγματα στα αναχώματα.

Έχουν διακοπεί μέχρι νεωτέρας τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Δίκαια. Οι ταξιδιώτες μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία.

Τη Δευτέρα, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου εξέδωσε έκτακτη οδηγία, εφιστώντας την προσοχή γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων, κυνηγών καθώς και οποιουδήποτε άλλου δραστηριοποιείται σε παραποτάμιες περιοχές του Έβρου.

Συγκεκριμένα, ζητείται – μεταξύ άλλων – να μην πλησιάζουν τον ποταμό Έβρο και τα αναχώματα, να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και άλλα εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές και να ενημερώσουν τους ΤΟΕΒ (Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων) στη ζώνη ευθύνης τους για τη λήψη προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους (αρδευτικά αντλιοστάσια - αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λπ.).

Επίσης, ζητείται από τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές κοντά στον ποταμό να τις επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να είναι σε επαφή με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για πιθανή εκκένωση των κτηνοτροφικών μονάδων.