Αττική: Εξαρθρώθηκε πολυμελής ομάδα που έκλεβε εταιρείες

Αττική: Εξαρθρώθηκε πολυμελής ομάδα που έκλεβε εταιρείες

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, κλοπές και εμπρησμούς αυτοκινήτων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Παρασκευή (24/10/2014), τρία άτομα, ηλικίας 33, 35 και 37 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται ενώ αναζητούνται από την αστυνομία ακόμη πέντε, ηλικίας από 34 έως 43 ετών, που φέρονται ως συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, κλοπές, εμπρησμούς, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών, πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες τους τελευταίους τουλάχιστον δέκα μήνες , είχαν συστήσει εγκληματική, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές οχημάτων και ληστείες σε βάρος εταιρειών.

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης, με χρήση βαρέως οπλισμού διέπρατταν ληστείες σε εταιρείες, από τις οποίες αφαιρούσαν διάφορα εμπορεύματα, που μεταπωλούσαν, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη. Για τις ληστείες χρησιμοποιούσαν οχήματα τα οποία είτε αγόραζαν με πλαστά έγγραφα, είτε τα έκλεβαν. Στη συνέχεια και προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους πυρπολούσαν τα οχήματα.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει μία ληστεία σε εταιρεία διανομής κινητών τηλεφώνων στον Ασπρόπυργο, από όπου αφαίρεσαν 2.200 συσκευές κινητών τηλεφώνων συνολικής αξίας 1.500.000 ευρώ, δύο κλοπές οχημάτων από τις Αχαρνές και δύο εμπρησμούς οχημάτων, τα οποία βρέθηκαν σε περιοχές του Ασπρόπυργου.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης καθώς και δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων που είχαν αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε επίσης: