Σύμη: Ο διακινητής έριξε στα βράχια ιστιοφόρο με 61 λαθρομετανάστες

Σύμη: Ο διακινητής έριξε στα βράχια ιστιοφόρο με 61 λαθρομετανάστες
Ένας διακινητής και 61 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή του κόλπου Νανού της Σύμης.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύμης, για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή του Νανού. Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν πλωτό περιπολικό του Λιμενικού και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη του Λιμενικού, όπου εντόπισαν ένα ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων

Στη θέα του περιπολικού σκάφους, ο 56χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του ιστιοφόρου, ανέπτυξε ταχύτητα και προσάραξε σε βραχώδη περιοχή, όπου αποβιβάστηκαν οι αλλοδαποί επιβαίνοντες.

Ο 56χρονος διακινητής συνελήφθη, ενώ οι 61 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι είχαν τραπεί σε φυγή προς την ορεινή περιοχή, εντοπίστηκαν κατόπιν ερευνών, το πρωί της Πέμπτης (22/10) και συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος, με το όνομα «IMAGINE» σημαίας Τουρκίας, ημιβυθίστηκε χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.