ΕΛΛΑΔΑ

Ρωμανός: Γιατί η Νίκη είναι υπόθεση όλων μας

Ρωμανός: Γιατί η Νίκη είναι υπόθεση όλων μας

Κείμενο για τη διακοπή της απεργίας πείνας μετά από 31 ημέρες έστειλε ο Νίκος Ρωμανός από το «Γεννηματάς» όπου νοσηλεύεται,μετά την ψήφιση της τροπολογίας για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Το κείμενο αναφέρει:

«Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα σταματώ την απεργία πείνας έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης κάνοντας εν τέλει αποδεκτή την απαίτηση μου ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται το να "φοράω βραχιολάκι".

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε για αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά, πολιτικά και πρακτικά οι μεγάλοι νικητές.

Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν την μάχη.

Υψώνω την γροθιά μου στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη μου σε όλους εκείνους τους συντρόφους που στάθηκαν δίπλα μου ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΥΓ1: Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο τις επόμενες μέρες

ΥΓ2: Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και με στήριξαν όσο μπορούσαν».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα (10/12) έγινε δεκτή - και μάλιστα ομόφωνα - έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τον Νίκο Ρωμανό, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Είχε προηγηθεί ρύθμιση στη διάταξη, μέσω αλλαγής στην τροπολογία που αφορά το «βραχιολάκι», την οποία ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Η αλλαγή της διάταξης περιλαμβάνει, όπως δήλωσε ο κ. Αθανασίου, όλους τους κρατούμενους φοιτητές και όχι μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση, δηλαδή την υπόθεση Ρωμανού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, η λύση που δόθηκε είναι "λύση σύμφυτη με το ισχύον ελληνικό δικονομικό σύστημα και περιλαμβάνει και συγκερασμό περιπτώσεων, σχετικά με το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, πριν και μετά".

Η τροπολογία εξασφαλίζει στους φοιτητές και σπουδαστές το δικαίωμα να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφόσον εκείνοι έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων κατά ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα εξετάζονται οι περιπτώσεις για το αν πληρούν τις προϋποθέσεις πριν και μετά τη φυλάκισή τους.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει χθες, Τρίτη (09/12/2014).

Μετά την γνωστοποίηση της τροπολογίας ο Ρωμανός αποφάσισε να διακόψει την απεργία πείνας. Με ανακοίνωσή του οι θεράποντες ιατροί του εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι:

«Στον Νίκο Ρωμανό γίνεται βαθμιαία επανασίτιση από σήμερα 10-12-14 ώρα 14.00.

Αυτό γίνεται από τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής και το τμήμα Διατροφής του Νοσοκομείου μας, εφαρμόζοντας τις διεθνείς αποδεκτές κατευθυντήριες οδηγίες επανασίτισης.

Το χρονικό διάστημα κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς αρκετά σοβαρό και κρίσιμο».

Επίσης με ανακοίνωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου Χ.Τσάμης ευχαρίστησε τις ομάδες του νοσοκομείου για τον άψογο χειρισμό του περιστατικού και συγκεκριμένα τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Τσούτσο, την συντονίστρια διευθύντρια του Γ΄ Παθολογικού Τμήματος κ. Παγώνη, τον συντονιστή διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος κ. Πυργάκη, την διευθύντρια του Ψυχιατρικού Τμήματος κ. Διαλλινά και την διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Νταβώνη

Σχετικές ειδήσεις