ΕΛΛΑΔΑ

Νόρμαν Ατλάντικ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα 9 Ελλήνων αγνοουμένων

Νόρμαν Ατλάντικ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα 9 Ελλήνων αγνοουμένων

Αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic. Στη δημοσιότητα τα ονόματα εννέα Ελλήνων αγνοουμένων – Συνεχίζεται το κομφούζιο με τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων.

Ο τρίτος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ονομάζεται Νικόλαος Παράσχης και πρόκειται για έναν οδηγό φορτηγού από τη Ζάκυνθο.

Τα στοιχεία του νεκρού έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό μετά από επιβεβαίωση της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη.

Ο άτυχος άνδρας από το χωριό Γερακαρία, 58 ετών και πατέρας δύο παιδιών, σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, έδωσε σημεία ζωής για τελευταία φορά το βράδυ του Σαββάτου, όταν ταξίδευε με το «Norman Atlantic» από την Πάτρα προς την Ανγκόνα, μεταφέροντας λάδι. Έκτοτε δεν επικοινώνησε με κανέναν και δυστυχώς οι φόβοι της οικογένειας επαληθεύτηκαν.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα έχουν μεταφερθεί δεκάδες Έλληνες διασωθέντες που επέβαιναν σε πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

norman

Πριν από λίγο, εν τω μεταξύ, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ελληνικής Ακτοφυλακής έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία εννέα Ελλήνων που επέβαιναν στο πλοίο ''NORMAN ATLANTIC'' και φέρονται ως αγνοούμενοι. Πρόκειται για τους: Κουφογιώργος Αλέξανδρος, Συμεωνίδης Ιωάννης, Τσάμης Βασίλειος, Νικολάρας Απόστολος, Καζαντζίδης Γεράσιμος, Σαγιρίδης Νικόλαος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Καραβαγγέλης Ευάγγελος, Σοφός Ιωάννης.

Στην Αθήνα έφθασαν στις 15.35 οι 107 Έλληνες διασωθέντες που ταξίδεψαν με πτήση της Aegean από το Πρίντεζι της Ιταλίας.

Εν συνεχεία, στις 17.30 με πτήση της Αegean θα μεταφερθούν 22 από τους 107 διασωθέντες στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, θα προωθηθούν μέσω της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας 2 άτομα στην Κέρκυρα, 2 στην Ρόδο, 1 στο Ηράκλειο και 1 στο Χανιά.

Την ευθύνη του επαναπατρισμού τους είχε αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και η πτήση πραγματοποιήθηκε δωρεάν με μέριμνα της Aegean.

Το βράδυ, άλλωστε, αναμένεται αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που θα μεταφέρει άλλους 21 από τους διασωθέντες του πλοίου Norman Atlantic από το Μπρίντιζι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το αεροσκάφος θα απογειωθεί από την ιταλική πόλη το απόγευμα.

Εξάλλου, ένα ελικόπτερο S- 70 του Πολεμικού Ναυτικού και ένα AB- 205 της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετέχουν σε νέα επιχείρηση έρευνας στην Αδριατική για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του ιταλικού πλοίου. Τα υπόλοιπα εναέρια μέσα αποδεσμεύθηκαν των επιχειρήσεων έρευνας.

Σύμφωνα, πάντως, με τον εισαγγελέα του Μπάρι, Τζιουζέππε Βόλπε, ακόμη δε γνωρίζει κανείς τι έχουν απογίνει ενενήντα οκτώ επιβάτες του Norman Atlantic».

20375807 Greece Ferry Fire JPEG 05fa4.limghandler

Σύμφωνα με τον κ. Βόλπε, «τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα ογδόντα ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες».

Ο εισαγγελέας του Μπάρι προέβη στις νέες αυτές δηλώσεις μετά την άφιξη στο Μπρίντιζι του ελικοπτεροφόρου «Σαν Τζόρτζιο», χθες βράδυ, το οποίο μετέφερε 216 διασωθέντες, και του πλοίου Jannette, το οποίο αγκυροβόλησε σήμερα το πρωί στον Τάραντα, με 38 ναυαγούς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο Norman Atlantic έχει δεθεί σε ρυμουλκό, αλλά η κακοκαιρία δεν επιτρέπει την προσέγγισή του στην Κάτω Ιταλία. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα ρυμουλκηθεί, τελικά, στο αλβανικό λιμάνι του Αυλώνα.

Σχετικές ειδήσεις