ΕΛΛΑΔΑ

Νόρμαν Ατλάντικ: Και τέταρτος Έλληνας νεκρός

Νόρμαν Ατλάντικ: Και τέταρτος Έλληνας νεκρός

Δεν έχει τελειωμό το θρίλερ με τους αγνοούμενους του Νόρμαν Ατλάντικ, που τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου, ενώ έπλεε μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Νέο βίντεο ντοκουμέντο τραβηγμένο με κινητό μέσα από το πλοίο κόβει την ανάσα.

Όλο και μεγαλώνει ο θλιβερός κατάλογος με τους νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Ιανουαρίου, οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι Ιταλοί ταυτοποίησαν και τέταρτο Έλληνα νεκρό.

Η οικογένεια του θύματος έχει ήδη ενημερωθεί και μεταβαίνει στην Ιταλία, προκειμένου να αναγνωρίσει τη σορό.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης (1/1/2015) η ρυμούλκηση του πλοίου με κατεύθυνση το Πρίντεζι.

Το απόγευμα της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου, δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του τρίτου Έλληνα, που έχασε τη ζωή του στο φλεγόμενο Νόρμαν Ατλάντικ. Πρόκειται για τον Νικόλαο Παράσχη, οδηγό φορτηγού από τη Ζάκυνθο. Τα στοιχεία του νεκρού έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό μετά από επιβεβαίωση της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη.

Ο άτυχος άνδρας από το χωριό Γερακαρία, 58 ετών και πατέρας δύο παιδιών, σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, έδωσε σημεία ζωής για τελευταία φορά το βράδυ του Σαββάτου, όταν ταξίδευε με το «Norman Atlantic» από την Πάτρα προς την Ανκόνα, μεταφέροντας λάδι. Έκτοτε δεν επικοινώνησε με κανέναν και δυστυχώς οι φόβοι της οικογένειας επαληθεύτηκαν.

2214953

Επέστρεψαν οι Έλληνες-μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic

Mε πλοίο Superfast έφτασαν την Πρωτοχρονιά στην Πάτρα οι Έλληνες-μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι Έλληνες αγνοούμενοι από το ναυάγιο είναι εννέα.

Τα στοιχεία των Ελλήνων που επέβαιναν στο Norman Atlantic και αγνοούνται είναι:

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

2217125

Την Πρωτοχρονιά, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έδωσε εντολή να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στους συγγενείς των αγνοουμένων χωρίς καμία καθυστέρηση.

Ωστόσο, ένα από τα μέλη του πληρώματος του «Norman Atlantic», ο αρχιθαλαμηπόλος Α. Δαμίγος μίλησε στους δημοσιογράφους για τις ενέργειες του πληρώματος, από την στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Όπως είπε, «όλα τα μέλη του πληρώματος κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους και να βάλουμε τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί». Και συνέχισε: «Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθ΄ όλη την διάρκεια της επιχείρησης ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τον κόσμο, παρόλο που ο ρόλος μας ήταν βοηθητικός και μείναμε μέχρι το τέλος. Φύγαμε τελευταίοι από το πλοίο και αυτό φαίνεται».

Όσον αφορά το «Norman Atlantic», είπε ότι το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι το πλοίο δεν είχε περισσότερο φορτίο από όσο έπρεπε.

Σχετικά με τις λίστες των επιβατών, είπε ότι αυτές ήταν ακριβέστατες και πως έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «λέγαμε το όνομά μας στα Αγγλικά και το έγραφαν ανάποδα».

Επέστρεψαν στην Ελλάδα 127 Έλληνες διασωθέντες

Αισθήματα χαράς και ανακούφισης πλημμύρισαν χθες όσους βρέθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να προϋπαντησουν τους δικούς τους ανθρώπους που γύρισαν από την κόλαση του Νόρμαν Ατλάντικ.

127 διασωθέντες πάτησαν το πόδι τους χθες, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου, σε ελληνικό έδαφος με δυο πτήσεις.

Οι πρώτοι 106 προσγειώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» το απόγευμα και οι υπόλοιποι 21 λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Ένα νέο βίντεο, τραβηγμένο με κινητό από Τούρκο, επιβαίνοντα στο πλοίο, την ώρα που αυτό είναι παραδομένο στις φλόγες, κόβει πραγματικά την ανάσα και είναι ενδεικτικό της αγωνίας και του τρόμου των επιιβατών.

Σχετικές ειδήσεις