ΕΛΛΑΔΑ

Συμβολική διαμαρτυρία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Συμβολική διαμαρτυρία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπό το φως των κεριών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ. έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης από δημάρχους και πολίτες που ζητούν την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Μαραθώνα και επικεφαλής των διεθνών δημοσίων σχέσεων της ΚΕΔΕ Ηλίας Ψινάκης, απηύθυναν κάλεσμα στους συναδέλφους τους και τους πολίτες προκειμένου να συμμετέχουν στην συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως επισημάνθηκε, πρόκειται για ένα αυτοδιοικητικό πανελλαδικό κάλεσμα ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης για την επιστροφή των γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η Κυριακή επελέγη συμβολικά καθώς εκείνη την ημέρα επιστρέφει τμήμα των γλυπτών του Παρθενώνα που είχε δανειστεί στο μουσείο του Ερμιτάζ από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Η σχετική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ για τη δημιουργία Αμφικτυονίας Αρχαίων Δήμων της χώρας, με έδρα τον Μαραθώνα, που στόχο θα έχει την προστασία και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σχετικές ειδήσεις