ΕΛΛΑΔΑ

Άναψαν κεριά για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ακρόπολη (Pics)

Άναψαν κεριά για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ακρόπολη (Pics)

Συμβολική διαμαρτυρία κρατώντας κεριά πραγματοποίησαν πολίτες και δήμαρχοι έξω από το μουσείο της Ακρόπολης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο που στεγάζεται στο Λονδίνο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Μαραθώνα και επικεφαλής των διεθνών δημοσίων σχέσεων της ΚΕΔΕ Ηλίας Ψινάκης, σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα (18/1/2015), απηύθυναν κάλεσμα στους συναδέλφους τους και τους πολίτες προκειμένου να συμμετέχουν στην συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιστροφή των γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στην ανάγκη να δημιουργηθεί «ένα κύμα διαμαρτυρίας μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σε δήμους άλλων χωρών το οποίο να διεκδικήσει την επιστροφή των γλυπτών», αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το συμβολισμό των κεριών τα οποία κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι, είπε ότι συμβολίζουν «την ειρήνη τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη των λαών».

Η ημέρα (Κυριακή 18/1/2015) επελέγη συμβολικά καθώς επιστρέφει τμήμα των γλυπτών του Παρθενώνα που είχε δανειστεί στο Μουσείο του Ερμιτάζ από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Παρούσα στη συγκέντρωση ήταν και η πρώην υπουργός και υποψήφια βουλευτής της Α περιφέρειας των Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη απέφυγε να κάνει δηλώσεις, ανέφερε όμως ότι συμπαρίσταται στην πρωτοβουλία των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικές ειδήσεις