Πρόγραμμα επαναληπτικών πανελληνίων εξετάσεων 2011

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελληνίων εξετάσεων...

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελληνίων εξετάσεων του έτους 2011 για τους υποψηφίους ΓΕΛ ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά:

Παρασκευή 3 - 6 - 2011 –Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας

Σάββατο 4 - 6 - 2011 -Βιολογία -Φυσική –Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής – Ιστορία Γενικής Παιδείας

Δευτέρα 6 - 6 - 2011 –Νεοελληνική Λογοτεχνία –Μαθηματικά Θεωρητικής Κατ/νσης θετικής και Τεχνολογικής (και των 2 κύκλων)

Τρίτη 7 - 6 - 2011 –Ιστορία - Βιολογία – Χημεία - Βιοχημεία -Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Θεωρητικής ΚΑΤ/ΝΣΗΣ, θετικής και τεχνολογικής (Κύκλος τεχν/γίας & παραγωγής) Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών)

Τετάρτη 8 - 6 - 2011 –Αρχαία Ελληνικά –Φυσική Θεωρητικής κατ/νσης Θετικής και Τεχνολογικής (και των 2 κύκλων)

Πέμπτη 9 - 6 - 2011 -Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία -Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Θεωρητικής, Θετικής και Τεχνολογικής κατ/νσης (Κύκλος Τεχνολογίας & Παραγωγής) Τεχνολογικής Κατ/νσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών

Παρασκευή 10 - 6 - 2011 –Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Μάθημα Επιλογής
 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 17:00 μ.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 16:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Στις επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις προσέρχονται όσοι υποψήφιοι, αποδεδειγμένα λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία, δεν έλαβαν μέρος ή διέκοψαν την εξέτασή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις του Μαΐου, αφού έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Λύκειο φοίτησης τους εντός τριών ημερών από την ημέρα εξέτασης που απουσίασαν.

Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις είναι: 888 ημερησίων ΓΕΛ, 28 εσπερινών ΓΕΛ, 22 με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (δυσλεξικοί) από ημερήσια ΓΕΛ και 1 με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (δυσλεξικός) από εσπερινό ΓΕΛ.

Εξεταστικά Κέντρα ορίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα στην Αττική, ως Εξεταστικό Κέντρο, ορίζεται το Πειραματικό ΓΕΛ Ιωνιδείου (Σωτήρος Διός 17, Πειραιάς, τκ.18535, τηλ 210-4175291, 210-4170055).

Στη Θεσσαλονίκη, ως Εξεταστικό Κέντρο ορίζεται το 1ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης (Έντισον 1, τκ.54640, τηλ 2310-821088).

Η κατανομή των υποψηφίων στα δύο Ε.Κ. θα γίνει ως εξής :

Α) οι υποψήφιοι, που προέρχονται από ΓΕΛ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής, θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Αττικής.

Β) οι υποψήφιοι, που προέρχονται από ΓΕΛ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Θεσσαλονίκης.

Γ) οι υποψήφιοι, που προέρχονται από ΓΕΛ της Περιφερειακής Δ/νσης Ιονίου, κατανέμονται ως ακολούθως : οι υποψήφιοι της Δ/νσης Δ.Ε. Κέρκυρας θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υποψήφιοι των Δ/νσεων Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Αττικής.

Αντίστοιχα, ως ανωτέρω, κατανέμονται και οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα δύο Βαθμολογικά Κέντρα της Αττικής ( 33ο Β.Κ. Β΄ Αθήνας, 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, Αχαΐας & Πεντέλης, Χαλάνδρι) ή της Θεσσαλονίκης (52ο Β.Κ. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 2ο Γυμνάσιο Τούμπας, Κλεάνθους 30, Θεσσαλονίκη).

Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα των επαναληπτικών πανελληνίων και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.