«Ρασοφόροι» τοκογλύφοι

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν στη Λάρισα δυο ιερείς, ηλικίας 49 και 35 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν κάνει «ευαγγέλιο» ...

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν στη Λάρισα δυο ιερείς, ηλικίας 49 και 35 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν κάνει «ευαγγέλιο» τους την τοκογλυφία.

Επίσης συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός ηλικίας 28 ετών, μέλη του κυκλώματος τοκογλυφίας.

Η αστυνομία έφθασε στην εξάρθρωση του κυκλώματος μετά από καταγγελία επίσης ιερέα, ο οποίος αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και είχε δανειστεί από αλλοδαπό το ποσό των 10.000 ευρώ, και είχε εκδώσει συναλλαγματικές αξίας 37.000 ευρώ.

Ο παθών κατήγγειλε ότι, δεχόταν απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του, στην περίπτωση που δεν εξοφλούσε το ποσό στους τοκογλύφους.

Στη συνέχεια η υποδιεύθυνση ασφαλείας Λάρισας σε συνεννόηση με το θύμα της εκβίασης έδωσε προκαθορισμένο ραντεβού με τους δυο τοκογλύφους, οι οποίοι αφού παρέλαβαν το χρηματικό ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθησαν.

Από την έρευνα προέκυψε πως οι δυο δράστες ενεργούσαν για λογαριασμό των δυο παπάδων, που συνελήφθησαν για εκβίαση και τοκογλυφία.