ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Κούρεμα 100% σε οφειλές άνεργης προς τράπεζες

Καβάλα: Κούρεμα 100% σε οφειλές άνεργης προς τράπεζες

«Ανάσα ζωής» έδωσε το Ειρηνοδικείο Καβάλας σε μια άνεργη δανειολήπτρια οι οφειλές της οποίας προς τις τράπεζες ανέρχονταν σε 300.000 ευρώ, με το Δικαστήριο να την απαλλάσσει πλήρως από την καταβολή δόσεων.

Πρόκειται για μια άνεργη γυναίκα με μηδενικό εισόδημα, ενώ το εισόδημα του συζύγου της δεν ξεπερνά σήμερα ούτε τα 400 ευρώ.

Το ιστορικό της δικαίωσης

Με την υπ αριθμ 510/2014 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Καβάλας, δικαίωσε καταναλώτρια μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, η οποία έχοντας συνολική οφειλή ύψους περίπου 300.000 ευρώ απαλλάχθηκε πλήρως από την υποχρέωση της καταβολής δόσεων.

Η καταναλώτρια προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας στο τέλος του 2010 και συνεργάτης της Ένωσης κατέθεσε προς τις πιστώτριες Τράπεζες του καταναλωτή, πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Πρόταση την οποία οι πιστώτριες Τράπεζες αγνόησαν.

Ακολούθως η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και ο καταναλωτής με την βοήθεια εθελοντή μέλους της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας σχετική αίτηση Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών της.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας αφού δίκασε την υπόθεση, εξέδωσε απόφασή τον Ιανουάριο του 2012 με την οποία όριζε μηνιαίες δόσεις επί μια τετραετία ύψους 100 ευρώ μηνιαίως.

Εκείνο το διάστημα τα εισοδήματα της καταναλώτριας ανερχόταν συνολικά στο ποσό των 568 ευρώ και ο σύζυγος της είχε επιπλέον εισοδήματα ύψους 636 ευρώ.

Ακολούθως τον Μάιο του 2013 τα εισοδήματα της οικογένειας χειροτέρευσαν δραματικά, καθώς η ίδια έμεινε άνεργη και ο σύζυγος είχε πλέον εισοδήματα ύψους περίπου 380 ευρώ.

Με την βοήθεια εθελοντή της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, η καταναλώτρια κατέθεσε αίτηση επανακαθορισμού της δόσης, όπως προβλέπει ο Νόμος 3869/2010 για την ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας αφού δίκασε την υπόθεση, εξέδωσε την παραπάνω απόφαση του, με την οποία πλέον η καταναλώτρια απαλλάχθηκε από το σύνολο των οφειλών της που ανερχόταν στο ύψος των περίπου 300.000ευρω.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι σωστές ρυθμίσεις του Ν 3869/2010 σε συνδυασμό με τις δίκαιες αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Καβάλας, αποτελούν για τις δύσκολες εποχές που περνούν οι υπερχρεωμένοι πολίτες της Καβάλας, μοναδική σανίδα σωτηρίας και ελπίδας» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας.

Η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, Γεροστεργιου Κατερίνα, δήλωσε ότι ελπίζει πως η νέα ελληνική κυβέρνηση, με τις φημολογούμενες καινούργιες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, αφ’ ενός μεν θα εντάξει περισσότερες κατηγορίες πολιτών στις ευεργετικές ρυθμίσεις του Ν 3869/2010, αφετέρου θα ισχυροποιήσει τις διαδικασίες του εξωδικαστικού συμβιβασμού, εισάγοντας διατάξεις υποχρεωτικότητας για τις Τράπεζες, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας αλλά και οι πολίτες να αποφύγουν χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες.

Πηγή: thrakitoday.com

Σχετικές ειδήσεις