ΕΛΛΑΔΑ

Η άγνοια, η ταβέρνα και ο σκύλος οδηγός στην Ελλάδα του σήμερα

Η άγνοια, η ταβέρνα και ο σκύλος οδηγός στην Ελλάδα του σήμερα

Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας μπαίνουν παντού. Αρκεί ο ιδιοκτήτης τους να φέρει το έγγραφο που πιστοποιεί ότι ο σκύλος είναι πράγματι σκύλος οδηγός και φυσικά το βιβλιάριο εμβολιασμού του.

Σε μια ταβέρνα όμως στη Νέα Σμύρνη ουδείς το ήξερε αυτό και κάπως έτσι είχαμε ένα περιστατικό που αποδεικνύει την άγνοια των πολιτών σχετικά με το θέμα. Η ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας και αναπαράχθηκε στα social media. Η Εύη Σταμάτη, εκπαιδεύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών Λάρα και τυφλή, θέλησε πολύ απλά να φάει σε μια ταβέρνα στη Νέα Σμύρνη. Οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν την είσοδο στον σκύλο και το θέμα πήρε διαστάσεις.

Οι ιδιοκτήτες σε επικοινωνία που είχε μαζί τους το newsbomb αρχικά αρνήθηκαν το περιστατικό, στη συνέχεια δήλωσαν πως τελικά η κοπέλα έφαγε και ότι απλώς περίμενε ένα 5λεπτο και κατόπιν ότι δεν είχε μαζί της το Νόμο που λέει ότι επιτρέπεται η είσοδος στους σκύλους οδηγούς. Όπως μάλιστα δήλωσε η κ. Μαρία Ευθυμίου, ο Υγειονομικός Κώδικας δεν επιτρέπει την είσοδο ζώων σε μαγαζιά εστίασης, ενώ παραδέχθηκε ότι αγννούσαν το Νόμο για τους σκύλους οδηγούς.

Η Εύη Σταμάτη από την πλευρά της, ανέφερε ότι είχε μαζί της όλα τα χαρτιά (πιστοποίηση για το σκύλο-οδηγό και βιβλιάριο) αλλά ουδέποτε της ζητήθηκαν. Αντ'αυτού το προσωπικό της αρνήθηκε την είσοδο και τελικά κλήθηκε η αστυνομία για να διαβεβαιώσει τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας ότι ισχύει ο ευρωπαϊκός νόμος. Όπως ανέφερε γνωστοποίησε το περιστατικό προκειμένου να υπάρξει ευαισθητοποίηση και γνώση για τα θέματα που αφορούν τους σκύλους οδηγούς τυφλών.

Σε ανακοίνωσή της πάντως η ταβέρνα αναφέρει ότι «οι εν λόγω αναφορές και τα σχετικά σχόλια είναι αναληθή και ψευδή, αλλά ακόμη δε και η εξιστόρηση του συγκεκριμένου συμβάντος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς αποκρύβονται περιστατικά και στοιχεία, η έλλειψη των οποίων διαστρεβλώνει πλήρως την αλήθεια. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω οτι οι εν λόγω κυρίες δείπνησαν κανονικά με το κατοικίδιο τους την επίμαχη βραδιά και μάλιστα αυτό μπουρούμε να το αποδείξουμε μέσω από την καταγραφή συστημάτων ασφαλείας του μαγαζιού...Σε κάθε περίπτωση η στάση μας και η συμπεριφορά των υπαλλήλων μας είναι και ήταν η δέουσα και σύμφωνη με την ελληνική νομοθεσία»

Σχετικές ειδήσεις