ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαρισμένοι οι αυστριακοί ορειβάτες από το δυστύχημα στο Λασίθι (Video)

Σοκαρισμένοι οι αυστριακοί ορειβάτες από το δυστύχημα στο Λασίθι (Video)

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται τα μέλη της ομάδας των ορειβατών από την Αυστρία που έχασαν την Παρασκευή (08/05) δύο από τα μέλη τους, στο φαράγγι των Περβολακίων.

Το δυστύχημα συνέβη μπροστά στα μάτια της συζύγου ενός από τα θύματα, όταν ο 65χρονος και ο 60χρονος ορειβάτης, αμφότεροι πολύ έμπειροι αναρριχητές, στην προσπάθεια τους να διασχίσουν το φαράγγι έπεσαν σε χαράδρα, από ύψος δεκάδων μέτρων λόγω αποκόλλησης βράχου.

Αν και η ανταπόκριση της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην κλήση για βοήθεια ήταν άμεση, όταν έφτασαν στο σημείο, οι δύο Αυστριακοί είχαν ήδη αφήσει την τελευταία τους πνοή καθώς έφεραν πολλαπλά σοβαρά τραύματα στα σώματά τους.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, οι άτυχοι ορειβάτες, αγαπούσαν πολύ την Κρήτη και ειδικότερα την περιοχή της Σητείας και την είχαν επισκεφθεί αρκετές φορές την τελευταία δεκαετία. Είχαν χαρτογραφήσει αρκετά φαράγγια και είχαν δημιουργήσει ειδική σελίδα μέσα από την οποία καλούσαν αναρριχητές απ’ όλο τον κόσμο να δοκιμάσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία.

Σχετικές ειδήσεις