ΕΛΛΑΔΑ

ΚΤΕΟ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τους ελέγχους - Ποια είναι τα πρόστιμα

ΚΤΕΟ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τους ελέγχους - Ποια είναι τα πρόστιμα

Λήγει σήμερα Τρίτη (20/10) η παράταση που είχε δοθεί στους οδηγούς ΙΧ αυτοκινήτων, δικύκλων και φορτηγών, προκειμένου να περάσουν τα οχήματά τους από έλεγχο ΚΤΕΟ.

Όπως τονίζουν ο σύνδεσμος ιδιοκτητών ΚΤΕΟ, παράταση στην προθεσμία για έλεγχο των οχημάτων, η οποία λήγει σήμερα Τρίτη δεν πρόκειται να δοθεί, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι το αμελήσουν θα βρεθούν ενώπιον μεγάλων προστίμων.

Συγκεκριμένα, θα χάσουν το μπόνους απαλλαγής από το 50% του προστίμου καθυστέρησης (άρα τους περιμένει και ένα επιπλέον ποσό 32 ευρώ να πληρώσουν όταν πάνε εκ των υστέρων για έλεγχο) ενώ το πρόστιμο της Τροχαίας είναι ιδιαίτερα υψηλό καθώς φτάνει τα 400 ευρώ.

Βέβαια, στην περίπτωση προστίμου από την Τροχαία, ο οδηγός έχει μια ευκαιρία να μειώσει το ποσό που θα πληρώσει στα 50 ευρώ, αν μέσα σε δέκα ημέρες περάσει το όχημά του από έλεγχο και προσκομίσει το αποδεικτικό του τεχνικού ελέγχου.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, μέχρι στιγμής το ποσοστό προσέλευσης εκπρόθεσμων οχημάτων δεν ξεπερνά το 35%.

«Η διαφαινόμενη έως και σήμερα αναβλητικότητα των ιδιοκτητών οχημάτων που συνεχίζουν να σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες των προθεσμιών στα ΚΤΕΟ, παράλληλα με την προσέλευση πολλών οχημάτων στα ΚΤΕΟ, δίχως να έχουν εξασφαλίσει πρωτίστως το απαραίτητο ραντεβού –σε συνάρτηση και με την συστηματική "πτώση" του συστήματος TAXIS τις τελευταίες ημέρες, δημιουργούν προϋποθέσεις αδυναμίας εξυπηρέτησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2016 το πρόστιμο για τη μη διενέργεια ελέγχου ΚΤΕΟ θα φτάσει τα 150 ευρώ και ο εντοπισμός των εκπρόθεσμων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης και βεβαίωσης της ΔΟΥ.

Σχετικές ειδήσεις