Δεμένο στον Αγ. Νικόλαο το «Ταχρίρ»

Δεμένο στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου παραμένει το πλοίο "Ταχρίρ"...

Δεμένο στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου παραμένει το πλοίο "Ταχρίρ", με σημαία Κομόρες το οποίο συμμετέχει στην αποστολή "Ενα καράβι για τη Γάζα". Το πρωί ο υπουργός Προστασίας του πολίτη απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου.

«Υπάρχει μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία υλοποιεί πρακτικά λόγω αρμοδιότητας το υπουργείο προστασίας του Πολίτη. Μια απόφαση κυβερνητική, κυρίως με βάση τη συνεννόηση του υπουργείου Εξωτερικών», απάντησε ο υφυπουργός Μ. Όθωνας από το Ηράκλειο σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
«Με βάση την απόφαση του υπουργού και με βάση τα προβλεπόμενα, το λιμενικό παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα για να αποτρέψει είτε πλοία με ελληνική σημαία, είτε με ξένη σημαία, να αποπλεύσουν με προορισμό τη Γάζα.

Από τον Άγιο Νικόλαο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης, ανέφερε ότι ο Κρητικός λαός δεν συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου των καραβιών με τους ακτιβιστές απ' όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, με σκοπό να φτάσουν στη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Το πλοίο είναι νόμιμο είπε και πρόσθεσε ότι παράνομη είναι η απαγόρευση στην οποία προέβη η κυβέρνηση.

«Το ελληνικό Κοινοβούλιο οφείλει να άρει την απαγόρευση της κυβέρνησης και να στηρίξει τη δράση των φιλειρηνιστών. Να αποδείξει ότι υπάρχει ακόμα δημοκρατία στην Ελλάδα».

Χθες άνδρες του λιμενικού ζήτησαν από τον καπετάνιο να παραδώσει τα χαρτιά του πλοίου και δημιουργήθηκε ένταση ενώ στη συνέχεια οι περίπου 50 επιβάτες του "Ταχρίρ" συγκεντρώθηκαν στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου, όπου βρίσκεται ελλιμενισμένο το σκάφος.