ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα μέτρα της αστυνομίας

Πολυτεχνείο: Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα μέτρα της αστυνομίας

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων γιατην επέτειο της 17 Νοέμβρη, αλλά και τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η ΕΛ.ΑΣ. προς αποφυγή εντάσεων κι επεισοδίων στον χώρο του Πολυτεχνείου και των υπόλοιπων συγκεντρώσεων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το ιστορικό κτήριο της οδού Πατησίων την Κυριακή (15/11) και τη Δευτέρα (16/11) ανοίξε τις πύλες του στις 9:30 - 21:00. Την Τρίτη (17/11), ο εορτασμός θα κορυφωθεί με την πορεία, η οποία θα ξεκινήσει στις 15:30 και για το λόγο αυτό οι πόρτες του κτιρίου θα είναι ανοικτές από τις 9.30 μέχρι τις 13.00.

Ακόμα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων και θα προβληθεί η ταινία «Εδώ Πολυτεχνείο» στην αίθουσα Γκίνη, ενώ η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης, μετά την εκκένωση του συγκροτήματος του ΕΜΠ από την επιτροπή εορτασμού, η οποία αποτελείται από τον ΣΦΕΑ, τις φοιτητικές παρατάξεις, τους συλλόγους φοιτητών του ΕΜΠ, την Πρυτανεία του ΕΜΠ και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, τους συλλόγους διδασκόντων και εργαζομένων του ΕΜΠ, το ΤΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την Προοδευτική Ένωση Μητέρων Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τριήμερο θα υπάρξουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου η εορτή του Πολυτεχνείου να κυλήσει ειρηνικά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 17η Νοέμβρη

Στους δρόμους γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι την Πλατεία Κάνιγγος θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων της «42ης Επετείου του Πολυτεχνείου».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν την Τρίτη (17/11) κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και κάθετες οδούς

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία και τρόλεϊ).