Πρόταση της Ελλάδας να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Βούληση για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη...

Βούληση για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη ΓΑΖΑ εξέφρασε η Ελλάδα όπως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ενώ προτείνει να αναλάβει η ίδια τη μεταφορά, με ελληνικά πλοία ή με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το σκοπό αυτό, θα υπάρξουν άμεσα επαφές από ελληνικής πλευράς με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση της αποστολής από τη χώρα μας.

«Εξίσου γνωστή είναι η θέση αρχής της Ελλάδας για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή χρήσης βίας. Η Ελλάδα, ως γνωστόν, στηρίζει ενεργά την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών που αποτελεί τη μόνη οδό για συνολική και βιώσιμη επίλυση του Παλαιστινιακού, με τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους που να συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ. Οι θέσεις αυτές έχουν καταστεί σαφείς σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές" αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών».