Οχτακόσιες χιλιάδες ευρώ οι ζημιές των επεισοδίων

Το ποσό των 800.000 ευρώ φθάνουν οι ζημιές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων...

Το ποσό των 800.000 ευρώ φθάνουν οι ζημιές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 29ης Ιουνίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, αυτό το ποσό, που ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Βαρελάς, αφορά μονάχα στον αστικό εξοπλισμό του δήμου (κάδους ανακύκλωσης, κάδους απορριμμάτων, καλαθάκια κ.ά.) και δεν συμπεριλαμβάνονται οι ζημιές που προκλήθηκαν στις προθήκες των καταστημάτων.

Σύμφωνα με το πρώτο απολογισμό των υπηρεσιών του δήμου έχουν καταστραφεί 176 κάδοι απορριμμάτων και 120 επιδαπέδια καλαθάκια ενώ τουλάχιστον 20 τόνοι από αποκολλημένα μάρμαρα και πέτρες μαζεύτηκαν από τα συνεργεία.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε επί μακρόν το μείζον θέμα των βανδαλισμών στην πόλη.

Στη εισήγησή του ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης, ανέφερε ότι «δεν τιμούν την πόλη μας όλα όσα διαδραματίστηκαν στις 29 Ιουνίου» είπε στην εισήγησή του ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης και περιέγραψε με εξαιρετικά μελανά χρώματα το κλίμα που επικράτησε τις ημέρες εκείνες.

Ο κ. Καμίνης για άλλη μία φορά ζήτησε να αναθεωρήσει τη στάση της η αστυνομία και να πάψει να χρησιμοποιεί χημικές ουσίες κατά τις διαδηλώσεις των πολιτών.

Υπέρ της παύσης στη χρήση των χημικών τάχθηκε και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος πρότεινε την μετατροπή των βανδαλισμών σε ιδιώνυμο κακούργημα και με πρωτοβουλία του δημάρχου να προσκληθούν στην Αθήνα όλοι οι υπουργοί Πολιτισμού της Ευρώπης προκειμένου να τους δοθεί η εικόνα μιας άλλης Αθήνας.