Φαρμακοποιοί καταγγέλλουν την ανακολουθία του Υπουργείου Υγείας

Προβλήματα έχει προκαλέσει στους φαρμακοποιούς η ανακολουθία του Υπουργείου Υγείας...

Προβλήματα έχει προκαλέσει στους φαρμακοποιούς η ανακολουθία του Υπουργείου Υγείας, καθώς, ενώ τους είχε διαβεβαιώσει πως θα τους διέθετε ένα μήνα (μέχρι 29/7/2011) προκειμένου να εξαντλήσουν τα αποθέματά φαρμάκων που είχαν στα ράφια τους, ανακαλεί την απόφασή του και τους δίνει μόνο 15 ημέρες, ανατρέποντας όλον τον προγραμματισμό της αγοράς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, όταν έγινε γνωστό ότι πρόθεση του Υπουργείου Υγείας ήταν να μειωθούν οι τιμές πολλών φαρμάκων, οι φαρμακοποιοί ζήτησαν να υπάρξει μεταβατικό διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών, προκειμένου να διατεθούν τα αποθέματα που ήταν στα ράφια των φαρμακείων, όπως είχε γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Τελικά το Υπουργείο καθόρισε αρχικά ένα μήνα και στη συνέχεια 15 ημέρες, ενώ το ίδιο διάστημα έδωσε και για τις φαρμακαποθήκες .
Αποτέλεσμα είναι να μην γνωρίζει κανείς εάν οι αποθήκες έχουν προμηθευθεί τα φάρμακα σε παλιές ή νέες τιμές.

Συγχρόνως οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν να υπάρξει η σήμανση «Ν.Τ.» (δηλ. Νέα Τιμή) στις συσκευασίες των φαρμάκων που βρίσκονται στις αποθήκες .

Αποτέλεσμα των ανακολουθιών του Υπουργείου και των βεβιασμένων ενεργειών του, είναι να δημιουργηθεί ένα απίστευτο αλαλούμ με τις τιμές των φαρμάκων.