Εντόπισαν τον κρατούμενο που βιντεοσκόπησε τον ξυλοδαρμό του 19χρονου - 12 οι κατηγορούμενοι

Στην Εισαγγελία υπεβλήθη η δικογραφία που σχηματίστηκε…

Κακός χαμός στη Βουλή: «Σκάσε ρε τσόκαρο!» - «Κάτσε κάτω ρε γελοίε!»

Προϋπολογισμός | Ειδήσεις: Άγρια αντιπαράθεση με αγοραίες…

Άγρια κόντρα - Μαξίμου: «Θρασύδειλος ο Μητσοτάκης» - ΝΔ: «Ο πανικός σας προκαλεί θυμηδία»

Νέα σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας…

Κοινωνικό μέρισμα 2018 - Ανατροπή στις ημερομηνίες πληρωμών: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

Κοινωνικό μέρισμα: Λίγο νωρίτερα η πρώτη πληρωμή…

Νέα δημοσκόπηση: Πέντε στους δέκα Έλληνες θέλουν πρόωρες εκλογές (pics)

Εκλογές πριν από το τέλος της τετραετίας…

Πόσο «ελληνικά» είναι τα κρέατα που αγοράζουμε ως... «ελληνικά;»

Πόσο «ελληνικά» είναι τα κρέατα που αγοράζουμε ως... «ελληνικά;»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ «ΤΡΕΛΟ ΠΑΡΤΙ» ΜΕ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ - ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, εντοπίστηκαν παρατυπίες στο 70(!) των συνολικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το 2015!

Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ, στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών υποστηρίζουν πως το 40% των περιπτώσεων αφορούσε ελληνοποιήσεις κυρίως βοείου κρέατος από Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία ή κράτη της Λατινικής Αμερικής, πρόβειου με «διαβατήριο» Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σκοπίων, Νέας Ζηλανδίας και χοιρινού από βορειοευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό που εκτιμάται είναι πως η κατάσταση με τις παράνομες ελληνοποιήσεις είναι ακόμη πιο «τραγική» με δεδομένο ότι σε σύνολο 15.000 κρεοπωλείων σε όλη τη χώρα, εκατοντάδων σφαγείων και χιλιάδων κτηνοτρόφων, οι έλεγχοι για το 2015 δεν ξεπέρασαν τους 1.437 και για το 2014 στους 1.354!!!

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Αντώνης Φωτόπουλος, γενικός διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων ΕΛΓΟ «Δήμητρα», οι περισσότερες παρανομίες καταγράφονται τα κρεοπωλεία. Σύμφωνα με τον ίδιον, με αποδεκατισμένο τον ελεγκτικό μηχανισμό οι παρανομούντες δεν έχουν και πολλά να φοβηθούν.

Σε ότι δε αφορά στα πρόστιμα: Εάν ο ελεγκτικός μηχανισμός «τσιμπήσει» μία παρανομία η αρχική «τιμωρία» είναι μία απλή σύσταση. «Τη δεύτερη φορά το πρόστιμο είναι 100 ευρώ και αυξάνεται σε κάθε υποτροπή. Ωστόσο η νομοθεσία δεν προβλέπει κλείσιμο του καταστήματος», κατά τον Αντώνη Φωτόπουλο.