Τη δολοφονία αστυνομικού σχεδίαζαν οι συμμορίες «μαμούθ»

Αστυνομικό της δίωξης ναρκωτικών Λάρισας σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τα μέλη μιας εκ των τριών συμμοριών «μαμούθ»...

Αστυνομικό της δίωξης ναρκωτικών Λάρισας σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τα μέλη μιας εκ των τριών συμμοριών «μαμούθ», που εξαρθρώθηκαν στη Θεσσαλία, μετά από γιγαντιαία και συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, στην οποία συμμετείχε και η αντιτρομοκρατική.

Μάλιστα οι αδίστακτοι κακοποιοί είχαν στήσει ενέδρα στο σπίτι του αστυνομικού, αλλά το αιματηρό συμβόλαιο δεν εκτελέστηκε , καθώς ο αξιωματικός βρισκόταν μαζί με την οικογένειά του.

Τα συμβόλαια θανάτου, όμως δεν σταματούν εδώ.

Ο αρχηγός της οργάνωσης με τη συνδρομή κρατούμενου είχε ζητήσει τη δολοφονία προσώπου, προκειμένου να εκδικηθεί το θάνατο συγγενή του. Το υποψήφιο θύμα ήταν κρατούμενος και η συμμορία σκόπευε να τον σκοτώσει μέσω ενός άλλου έγκλειστου κατά την μεταγωγή τους. Σκόπευαν μάλιστα να τον δολοφονήσουν με χτύπημα στο κεφάλι και η εγκληματική ενέργεια να παρουσιαστεί ως ατύχημα

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 48 συλλήψεις, ενώ στην ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνονται 220 πρόσωπα, όλοι Έλληνες, εκτός από δυο αλλοδαπές γυναίκες.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και τέσσερις κρατούμενοι.

Η ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχε στην επιχείρηση με 100 αστυνομικούς και έγιναν 34 έρευνες σε σπίτια και αποθήκες υπό την εποπτεία 8 εισαγγελέων.