ΕΛΛΑΔΑ

Πικραμμένος: Εάν δεν είμαστε εμείς καθαροί σαν κρατική εξουσία, δεν μπορεί να κουνάμε το δάκτυλο

Πικραμμένος: Εάν δεν είμαστε εμείς καθαροί σαν κρατική εξουσία, δεν μπορεί να κουνάμε το δάκτυλο

Παρέμβαση με αιχμές έκανε ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος σε εκδήλωση – δημόσια συζήτηση για τη ρύθμιση που επιτρέπει τη χρήση παρανόμως αποκτηθέντων αποδεικτικών μέσων (λίστες φοροφυγάδων, κ.λ.π.).

Ο κ. Πικραμμένος παίρνοντας το λόγο τόνισε «Εάν δεν είμαστε εμείς καθαροί σαν κρατική εξουσία δεν μπορεί να κουνάμε το δάκτυλο μας».

Στην παρέμβασή του υπογράμμισε ότι η επίμαχη νέα νομοθετική ρύθμιση θεσπίστηκε για λόγους πολιτικούς και επικοινωνιακούς, ενώ εξυπηρετεί συγκεκριμένες καταστάσεις.

Επίσης, ανέφερε ότι η ρύθμιση αυτή θεσμοθετήθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει η Πολιτεία τα αναγκαία μέτρα και χωρίς αυτά να έχουν ευδοκιμήσει, χωρίς να υπάρχει προσωπικό να διενεργήσει φορολογικούς ελέγχους και όταν οι γενικοί γραμματείς εσόδων αλλάζουν ο ένας μετά τον άλλο.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων, με την συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου και σε αυτή κατατέθηκαν οι αντιδράσεις των φορέων.

Τη συζήτηση διηύθυνε ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΔΣΑ.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο τέως αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Μαρκής, ο εισαγγελέας και τέως πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής, οι πρόεδροι των επιστημονικών Ενώσεων που συμμετείχαν στην συζήτηση, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Ιωάννης Γιαννίδης, καθηγητές Πανεπιστημίων, εισαγγελείς, δικαστές και δικηγόροι.

Η διάταξη χαρακτηρίστηκε αντισυνταγματική και απαράδεκτη.

Σχετικές ειδήσεις