«Οι παιδόφιλοι ξέρουν ότι θα συλληφθούν και συνεχίζουν…»

«Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο που δεν παράγει υλικό παιδικής πορνογραφίας...»

«Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο που δεν παράγει υλικό παιδικής πορνογραφίας, με το νέο πρόγραμμα εντοπίζουμε σε πραγματικό χρόνο καθημερινά τα ηλεκτρονικά ίχνη των παιδόφιλων. Στα κρούσματα κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας υπάρχει στασιμότητα, όμως υπάρχει ανακύκλωση, δηλαδή συλλαμβάνουμε τους ίδιους και τους ίδιους, αφού δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς την παιδική πορνογραφία και συνεχίζουν να διακινούν, ενώ ξέρουν ότι θα εντοπιστούν, άρα το πρόβλημα είναι ψυχικό...»

Με αυτά τα λόγια ο προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, αναφέρθηκε στην εξέλιξη ενός από τα πιο σημαντικά εγκλήματα του διαδικτύου, την παιδική πορνογραφία, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, για τη διοργάνωση ημερίδων με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο ίντερνετ.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, αφού ανέφερε την περίπτωση ενός ρασοφόρου, ο οποίος γνώρισε ένα παιδί μέσω ίντερνετ και προσπάθησε να το αποπλανήσει, αλλά το έσωσαν οι φίλοι του που το είχαν συνοδέψει στο ραντεβού, έδωσε και άλλα σημαντικά στοιχεία. Όπως είπε το 52% των σπιτιών στην χώρα μας έχει ίντερνετ, τρία εκατομμύρια Έλληνες μπαίνουν καθημερινά στο facebook ( κατά μέσο όρο 2,5 ώρες ), ενώ το 93% των εφήβων ασχολείται με το ίντερνετ.

Όσον αφορά την συνέντευξη τύπου, στην οποία παρέστησαν οι Χρήστος Παπουτσής και Μανώλης Όθωνας, ανακοινώθηκε ότι το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου (13 έως 27) θα γίνουν πιλοτικά πέντε ημερίδες σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, στις πόλεις, Ιωάννινα, Κεφαλλονιά, Μυτιλήνη, Κως και Ρέθυμνο και θα απευθύνονται σε γονείς και παιδιά.