Σε ύφεση σε Πάτρα και Μυτιλήνη, σε εξέλιξη στις Βολιμές Ζακύνθου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το ένα από τα δυο μέτωπα που...

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το ένα από τα δυο μέτωπα που κατακαίνε τουλάχιστον από το περασμένο Σαββατοκύριακο το νησί της Ζακύνθου. Πρόκειται για την εστία στην περιοχή Ορθονιές ενώ το μέτωπο στις Βολίμες είναι μέχρι και αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί, αλλά και σε όλη την επικράτεια, δυσχεράνει σαφώς το έργο των πυροσβεστών. Αισιόδοξα τα νέα σε Πάτρα και Μυτιλήνη καθώς οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες, στη θέση Χαλανδρίτσα Αχαΐας και Ντίπι Μυτιλήνης βρίσκονται υπό έλεγχο.

Εν τω μεταξύ , σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.gscp.gr) για σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας, Ικαρίας, Σάμου και Χίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

"Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199".