Σύσκεψη για την υγεία σε τρεις νομούς

Tα θέματα υγείας των Νομών Μεσσηνίας, Ηλείας και Λακωνίας τέθηκαν επί τάπητος κατά τη σύσκεψη ...

Tα θέματα υγείας των Νομών Μεσσηνίας, Ηλείας και Λακωνίας τέθηκαν επί τάπητος κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Νίκος Πολύζος συζήτησε με τα υπηρεσιακά στελέχη των Νομών, τους Διοικητές των νοσοκομείων και τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας των Νομών τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα θέματα γύρω από την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, τη βελτίωση παροχής υπηρεσιών υγείας πρωτοβάθμιας φροντίδας και την παράδοση από την πλευρά των διοικήσεων των προτάσεων που αφορούν στην αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες σχετικά με τις αλλαγές που δρομολογεί το Υπουργείο για τα Κέντρα Υγείας, αλλά και τις συνενώσεις νοσοκομείων.

Ο κ. Πολύζος επεσήμανε ότι η τακτοποίηση των οικονομικών και διαχειριστικών θεμάτων των νοσοκομείων, η καλή λειτουργία των κέντρων υγείας και η ωρίμανση των έργων του ΕΣΠΑ θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.