Στη Βουλή οι μαζικές περιτομές σε παιδάκια στην Ξάνθη

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος επικαλούνταν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, για την τελετή αφήχθη τουρκική νοσηλευτική ομάδα...

Στη διαβεβαίωση ότι δεν ζητήθηκε η συνδρομή ιατρών του Νοσοκομείου Ξάνθης, προέβη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου για μαζική διαδικασία περιτομής σε θρησκευτική τελετή σε οικισμό της Ξάνθης.

Ο κ. Βελόπουλος ζητούσε να ενημερωθεί, αν το υπουργείο έχει λάβει γνώση για τη διοργάνωση από το τουρκικό προξενείο, μαζικών περιτομών σε παιδάκια έως πέντε ετών στον οικισμό Δροσερό. Ο βουλευτής επικαλούνταν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, για την τελετή αφήχθη τουρκική νοσηλευτική ομάδα.

"Η περιτομή είναι ιατρική πράξη που γίνεται σε χειρουργείο από ειδικευμένο Ουρολόγο, παρουσία Αναισθησιολόγου και από ιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του οικείου και μόνον Ιατρικού Συλλόγου", υπογραμμίζει στην απάντησή του ο κ. Λοβέρδος, για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται.

Αναφέρει, επίσης, ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης δεν γνωρίζει, ούτε τον ακριβή χώρο τέλεσης, ούτε άλλες λεπτομέρειες, σχετικά με τον τρόπο που έλαβε χώρα η μαζική περιτομή, παρά μόνον όσες πληροφορίες διέρρευσαν από τον τοπικό Τύπο.

Αντιστοίχως, και σε ότι αφορά το υπουργείο Υγείας, ο κ. Λοβέρδος ενημερώνει τον κ. Βελόπουλο, ότι δεν περιήλθε στις υπηρεσίες καμία καταγγελία ή ενημέρωση σχετικά με το θέμα, ενώ η διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης ενημερώθηκε από το μέσα μαζικής ενημέρωσης του νομού.