Η δεύτερη γενιά των “Πυρήνων” χτύπησε με εμπησμούς

Με μια φράση του Νίκου Καζαντζάκη (“Πως ξεκινάει το φως από...

Με μια φράση του Νίκου Καζαντζάκη (“Πως ξεκινάει το φως από ένα άστρο και χύνεται μέσα στη μάυρη αιωνιότητα κι οδοιποράει αθάνατο; Το άστρο πεθαίνει, μα το φως ποτέ του, τέτοια κι η κραυγή της ελευτεριάς.") η Συνομωσία Πυρήνων της φωτιάς “χτύπησε” ξανά με προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμπρησμό 12 υπηρεσιακών οχημάτων του ΟΤΕ.

Στο κείμενο που αναρτήρθηκε σε ιστοσελίδα προσκείμενη στον αντεξουσιαστικό χώρο, αναφέρεται μεταξύ άλλων: “ Το χρέος του αναρχικού/επαναστατικού κινήματος είναι τεράστιο στην παρούσα συνθήκη καθώς όλο και περισσότερος κόσμος ριζοσπαστικοποιείται προς τα δύο άκρα. Το αναρχικό/επαναστατικό κίνημα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περιοριστεί στο να γίνει κοινωνικά αρεστό και αποδεκτό από όλους καθώς είναι πλέον ηλίου φαεινότερων ότι θα έρθει αντιμέτωπο με την αδιαφορία τον ωχαδερφισμό και την παραίτηση. Ο κίνδυνος αυτής της αποτυχίας έγκειται στην μόλυνση του κινήματος από το παράσιτο της αδράνειας το οποίο και θα φτωχύνει το κίνημα σε όλες του τις εκφάνσεις.Συμφωνώντας αρχικά με την πρόταση της Ε.Ο Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς 1ης περιόδου αποφασίσαμε να προωθήσουμε και να στηρίξουμε έμπρακτα την συνέχιση της. Πιο επικίνδυνη, απρόβλεπτη και χαοτική από ποτέ. Αντάρτικες μεθοδολογίες, υποδομές και τακτικές μάχης βρίσκονται είδη στο "εργαστήρι" της επαναστατικής εξέλιξης.
Και τώρα ένα ξεκάθαρο προσωπικό μήνυμα προς τα πουστράκια που είναι στην λίστα με τους "άμεσα ενδιαφερόμενους".<< Με την Συνομωσία δεν θα τελειώσετε έτσι εύκολα καριόλες, ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε όσο θα υπάρχουν αποφασισμένοι επαναστάτες έτοιμοι να σας συνθλίψουν τα κόκαλα.>>

Με μεγάλη μας χαρά χαιρετίζουμε το δίκτυο μαχητών από τις Επαναστατικές Ομάδες Διασποράς Τρόμου που αποφάσισε να εντάξει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην οργάνωση με τον βανδαλισμό τράπεζας και τους εμπρησμούς σε δημοτομπατσικά και στο αμάξι δημάρχου. Τους ανταποκρινόμαστε θερμά και τους απαντάμε, πάμε πάλι αυτή την φορά ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ.
Η 2η γενιά της Συνομωσίας είναι εδώ και εμείς παρόντες.
 

(...)

Πιστοί λοιπόν στα επαναστατικά «κελεύσματα» αλλά και στους εαυτούς μας, πράττουμε το αυτονόητο: την συνέχιση του επαναστατικού πολέμου. Αναλαμβάνουμε λοιπόν την ευθύνη για τον εμπρησμό 12 οχημάτων του Ο.Τ.Ε που βρίσκονταν σε υπαίθριο πάρκινγκ στο Μαρούσι στη συμβολή των οδών Χατζηαντωνίου και Διονύσου.