Συνελήφθη Αφγανός εγκληματίας

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 24χρονος...

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 24χρονος Αφγανός εγκληματίας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης, μέλος εγκληματικής ομάδας, από εξαμήνου τουλάχιστον χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων, που διατηρούσε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, έκλεινε ραντεβού όπου πραγματοποιούσε ανταλλαγές συναλλάγματος, μεταφορές χρημάτων και αποσπούσε χρηματικά ποσά από παράνομους αλλοδαπούς, που κυμαίνονταν από 1.500 έως 3.000 ευρώ το άτομο, με σκοπό να τους μεταφέρει οδικώς στην Ιταλία.

Ο 24χρονος Αφγανός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παράνομης μεταφοράς και προώθησης αλλοδαπών στο εξωτερικό και για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Μέχρι στιγμής έχουν προσέλθει και εξεταστεί τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν από τους οποίους ο κατηγορούμενος είχε αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά, με σκοπό να τους μεταφέρει στο εξωτερικό, ενώ αναζητούνται και άλλα άτομα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Τρία τετράδια, μία αντζέντα, ένα σημειωματάριο καθώς και πλήθος σελίδων χάρτου στα οποία αναγράφονται πλήθος χρηματικών ποσών, αριθμών τηλεφώνων και ιδιόχειρων σημειώσεων.
• Πλήθος αποκομμάτων χάρτου που χρησιμοποιούνται από το συλληφθέντα ως απόδειξη κατάθεσης χρημάτων, στα οποία αναγράφονται χρηματικά ποσά και ιδιόχειρες σημειώσεις.
• Έξι βιβλιάρια καταθέσεων, στο όνομά του, στα οποία εμφαίνονται συναλλαγές μεγάλων χρηματικών ποσών.
• Δύο αντίγραφα γραμματίων είσπραξης Τράπεζας, στο όνομά του, στα οποία εμφαίνονται κατατεθειμένα χρηματικά ποσά των 20.000 και 8.950 ευρώ αντίστοιχα.
• Δύο εντάλματα πληρωμής Τράπεζας, ομοίως υπό στοιχεία του, στα οποία εμφαίνονται τα ληφθέντα χρηματικά ποσά των 10.000 ευρώ,.
• Ένα κινητό τηλέφωνο.
• Δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (memory stick)
• Ένας φορητός Η/Υ (Laptop).
• Το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ.

Ερευνάται επίσης η συμμετοχή του στο κύκλωμα λαθροδιακίνησης, που εξάρθρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2011, στο οποίο συμμετείχε και συνελήφθη ο αδελφός του, κρατούμενος σήμερα των Δικαστικών Φυλακών Ιωαννίνων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.