ΕΛΛΑΔΑ

Απλήρωτες επί επτά μήνες οι καθαρίστριες στο υπουργείο Εργασίας

Απλήρωτες επί επτά μήνες οι καθαρίστριες στο υπουργείο Εργασίας

Απλήρωτες επί 7 μήνες παραμένουν οι καθαρίστριες που προσέλαβε η κυβέρνηση στο υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο.

Στο υπουργείο Εργασίας, προχώρησαν τον Σεπτέμβριο του 2015 στην πρόσληψη καθαριστριών, οι οποίες μέχρι τώρα δουλεύουν χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μισθό ενώ είναι κάτι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος να χάσουν τα χρήματά τους.

Επιπλέον αναφέρεται πως οι γυναίκες αυτές δεν παίρνουν ούτε καν έναντι από τους μισθούς των 600 και 750 ευρώ και ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κριθούν παράνομες οι διαδικασίες πρόσληψής τους και να μην μπορούν να πληρωθούν ακόμη και όταν λήξουν οι συμβάσεις τους. Την εμπλοκή στις πληρωμές προκαλεί το Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους το οποίο έχει κρίνει σύννομη τη σύμβαση ορισμένου χρόνου με την οποία έγινε η πρόσληψή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν εγκρίνονται τα εντάλματα πληρωμών τους ενώ για να ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές θα πρέπει να παρακαμφθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο. Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλα υπουργεία.

Πληροφορίες του Ε.Τ. αναφέρουν ότι και στο υπουργείο Οικονομικών, όπου προσελήφθησαν 145 εποχικές καθαρίστριες (όχι οι μόνιμες που μετά την απομάκρυνσή τους επαναπροσλήφθηκαν), αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Σχετικές ειδήσεις