Χανιά: Αθώοι όλοι για το Βατοπέδι

Η υπόθεση του Βατοπεδίου της Κρήτης κλείνει οριστικά...

Η υπόθεση του Βατοπεδίου της Κρήτης κλείνει οριστικά με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων. Η πολύκροτη υπόθεση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Μονής Τοπλού, έκλεισε αυλαία από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την αθώωση των οχτώ κατηγορουμένων.

Το εδώλιο μοιράστηκε ο ηγούμενος της Μονής μαζί με επτά πραγματογνώμονες και τεχνικούς συμβούλους, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι γιαηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια αντίστοιχα για απάτη στο Δικαστήριο κατά συρροή σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Η δικαστική υπόθεση άνοιξε το 2008 όταν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά, χαρακτηρίζοντας δημοσίως την υπόθεση ως «Βατοπέδι της Κρήτης».

Ο κ. Σανιδάς ζήτησε με τη σειρά του από την Εισαγγελία Εφετών Κρήτης την περαιτέρω διερεύνηση προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη κακουργηματικών πράξεων όπως η απάτη σε βάρος του Δημοσίου από μέρους της Μονής, της άμεσης συνέργειας σε απάτη εκ μέρους δασικών υπαλλήλων και πραγματογνωμόνων, της ψευδούς βεβαίωσης εκ μέρους υπαλλήλων της δασικής υπηρεσίας και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς βεβαιώσεις από πλευράς της Μονής.

Πηγή: www.cretalive.gr