ΕΛΛΑΔΑ

Σούδα: Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ φορτηγό πλοίο με όπλα

Σούδα: Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ φορτηγό πλοίο με όπλα

Σε εξονυχιστικό έλεγχο υποβάλλεται το φορτηγό πλοίο και το 11μελές πλήρωμά του το οποίο ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι της Σούδας μετά από πληροφορίες της ΕΥΠ που ήθελαν να κουβαλά στα αμπάρια του… επικίνδυνο φορτίο.

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής –καθώς αργότερα μέσα στη μέρα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις – αναφέρουν ότι το πλοίο με σημαία Τόνγκο, ξεκίνησε από την Τουρκία και είχε προορισμό το Λίβανο, ενώ έπλεε ανοιχτά στον κόλπο της Κισάμου, έλαβε εντολή από τις Λιμενικές Αρχές να μετακινηθεί στο λιμάνι της Σούδας. Εκεί το ακινητοποίησαν για έλεγχο στο φορτίο του.

Εξ αρχής ο καπετάνιος του πλοίου ισχυρίστηκε ότι μεταφέρει νόμιμο φορτίο όπλων –κυνηγετικές καραμπίνες – κάτι που διαπιστώθηκε και από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις κούτες και τα παραστατικά.

Από τα έξι κοντέινερ που μετέφερε τα πλοία το ενδιαφέρον έχει στραφεί τις τελευταίες ώρες στο περιεχόμενο των δύο κοντέινερ.

Το απόγευμα της Κυριακής (28/02/2016) στο λιμάνι κατέφθασε και η εισαγγελέας Χανίων η οποία επέβλεπε την έρευνα λιμενικών και τελωνειακών αρχών.

Σχετικές ειδήσεις