Ναρκωτικά και πυρομαχικά «έσκασαν» στα Ιωάννινα

Ολόκληρο φορτίο με ναρκωτικά, χειροβομβίδες, πυροσωλήνες και σφαίρες από «Καλάσνικοφ»...

Ολόκληρο φορτίο με ναρκωτικά, χειροβομβίδες, πυροσωλήνες και σφαίρες από Καλάσνικοφ, εντόπισαν αστυνομικοί σε ορεινή, δύσβατη και δασώδη περιοχή στον Αμάραντο Κόνιτσας Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο πολύτιμος αυτός «θησαυρός» ήταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καλυμμένο με φτέρες και νάυλον.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν, εννέα σάκοι που περιείχαν 189 δέματα με κάνναβη βάρους 200 κιλών και 625 γραμμαρίων, είκοσι χειροβομβίδες, αμυντικού τύπου χωρίς πυροσωλήνα, δύο μεταλλικά κουτιά, που περιείχαν 20 πυροσωλήνες και μία γεμιστήρα πολεμικού όπλου kalasnikov με 29 σφαίρες των 7,62 mm.

Ο χώρος είχε αρχικά τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση από αστυνομικούς, πλην όμως κανένας δεν εμφανίστηκε για την παραλαβή των ναρκωτικών ουσιών και των όπλων. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων δραστών που τα μετέφεραν από την Αλβανία, τα έκρυψαν και θα τα παραλάμβαναν συνεργάτες τους για να τα προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας.