ΕΛΛΑΔΑ

Εγνατία: Πολύωρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό αλόγων μετά από τροχαίο – Εικόνες σοκ νεκρών ζώων

Εγνατία: Πολύωρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό αλόγων μετά από τροχαίο – Εικόνες σοκ νεκρών ζώων

Πολύωρη ήταν η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων και της Τροχαίας, για τον απεγκλωβισμό των αλόγων, μετά το ντελαπάρισμα της νταλίκας στα διόδια Δροσοχωρίου και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, η οποία έμεινε κλειστή για τρεις ώρες περίπου.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, ήταν μία από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή κι αυτό γιατί τα άλογα είχαν τρομοκρατηθεί και χρειάζονταν ειδική μεταχείριση προκειμένου να απομακρυνθούν από τους χώρους της νταλίκας.

Παράλληλα η περιπέτεια των πανέμορφων ζώων, συγκίνησε τους πάντες!

Το τροχαίο έγινε σε ένα σημείο, που εξελίσσεται σε καρμανιόλα της Εγνατίας Οδού, καθώς σημειώνονται όλο και πιο συχνά ατυχήματα.

Έξι τραυματισμένα άλογα, ορισμένα σοβαρά, μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου «Φιλίππων» προκειμένου να τους παρασχεθεί η απαραίτητη βοήθεια. Εκεί μεταφέρθηκαν και όσα επέζησαν, ωσότου τα παραλάβουν οι ιδιοκτήτες τους.

2

Καθοριστική για τον απεγκλωβισμό των αλόγων ήταν η συνδρομή του αστυνομικού Βασίλη Μπουμπογιάννη, ο οποίος είναι μέλος του Ιππικού Ομίλου και έχει τις απαραίτητες γνώσεις στο χειρισμό αλόγων, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Τα άλογα είχαν αγοραστεί στη Ρουμανία, έφεραν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και προορισμός ήταν η Ιταλία. Σχεδόν στο σύνολό τους ήταν αράβικα, πανέμορφα, νεαρής ηλικίας και εξαιρετικά περιποιημένα.

Προορίζονταν για επιδείξεις στην γείτονα χώρα.

Η οδηγός της νταλίκας, τραυματίστηκε ελαφρά.

Σχετικές ειδήσεις