Στο «πεζοδρόμιο» γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία γιατροί και νοσηλευτές με βασικό αίτημά τους την...

«Την άμεση απόσυρση του πρόχειρου και απασπασματικού σχεδίου Συγχωνεύσεων και Καταργήσεων Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων», ζητούν νοσηλευτές και γιατροί που απεργούν την Τετάρτη. 

Ειδικότερα, λόγω της  24ωρης  πανελλαδικής απεργίας ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ ( φορείς νοσηλευτών και γιατρών), θα λειτουργήσουν την Τετάρτη με προσωπικό ασφαλείας  τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Δομές. 

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΥΝ, μεταξύ άλλων   αναφέρει:

-«Το σχέδιο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιγράφεται Λειτουργική Αναδιάταξη Μονάδων Υγείας ΕΣΥ, στη πραγματικότητα όμως συρρικνώνει, απαξιώνει, ιδιωτικοποιεί περαιτέρω το σύστημα. Προαπαιτούμενο των αλλαγών του υγειονομικού χάρτη είναι η ανάπτυξη Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αυτοτελών ΤΕΠ, σύγχρονων και αποτελεσματικών εργαστηριακών τομέων, Χειρουργικών κρεβατιών».

-«Σε περίοδο οικονομικής κρίσης,  που οι πολίτες ζουν στη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό στρέφονται, για υπηρεσίες στον Δημόσιο Τομέα Υγείας και Πρόνοιας κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι. Ο υπουργός οφείλει να αναβαθμίζει το σύστημα και όχι να το απαξιώνει με ψευδή, πρόχειρα και αποσπασματικά».