ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Σε 4616 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι

Πειραιάς: Σε 4616 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι

Σε 4616 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά μετά την αναχώρηση οκτώ λεωφορείων σήμερα με προορισμό τον Ελαιώνα και την Ημαθία. Συγκεκριμένα 350 άτομα μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα και 108 στην Ημαθία.

Χθες (1/4) με λεωφορεία μεταφέρθηκαν 296 μετανάστες και πρόσφυγες στον Ελαιώνα και 72 ακόμα στο κέντρο φιλοξενία στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Στο μεταξύ στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 10:30 το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 13 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

Στο μεταξύ ακόμη δύο λεωφορεία με πρόσφυγες έφτασαν από τα Γιάννενα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και συγκεκριμένα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο 722. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, αναμένονται άλλα τρία λεωφορεία.

Ωστόσο οι επιβαίνοντες στα δύο πρώτα οχήματα, περίπου εκατό άτομα, παραμένουν μέσα σε αυτά και αρνούνται να κατεβούν και να μπουν στο κέντρο ενώ ζητούν να επιστρέψουν στην Αθήνα. «Ορισμένοι από τους πρόσφυγες που έφτασαν χθες στο κέντρο φιλοξενίας και πέρασαν εκεί τη νύχτα προσπαθούν να πείσουν εκείνους που έφτασαν σήμερα ώστε να μείνουν» επισημαίνει.